Economia

El govern aprova convocar 7.721 places de funcionaris

Les contractacions es faran fins al 2019 i prop del 60% aniran destinades a professionals sanitaris i docents

L'executiu preveu 24.000 places en tres anys per reduir la temporalitat

El govern va aprovar ahir una oferta d'ocupació pública de 7.721 places que es començarà a fer efectiva en els pròxims mesos i que s'anirà desgranant fins al 2019. La mesura, a la qual ja s'havia compromès el president, Carles Puigdemont, l'octubre passat al Parlament si el pressupost tirava endavant i que es va traslladar als sindicats en l'última reunió de la Taula de la Funció Pública, té per objectiu cobrir els àmbits que es consideren prioritaris que afecten el funcionament dels serveis públics essencials.

Així, prop del 60% de les places que el govern ha aprovat convocar es destinaran a professionals sanitaris i docents. En concret, seran 2.500 metges i infermers (dels quals 100 seran d'emergències), i 2.000 docents. Els altres grans blocs corresponen a places per al cos de Mossos d'Esquadra (505) i bombers (150).

Es tracta de la convocatòria més gran de places d'ocupació pública dels últims sis anys. De fet, la darrera convocatòria es va fer el 2015 i va ser només de 1.230 places. Les 7.721 que s'aproven ara no suposen un augment del cos de funcionaris, sinó que serviran per cobrir les vacants que s'hagin produït durant el 2016 i el 2017, com per exemple les jubilacions.

A banda de cobrir vacants, les places que es convoquen serviran per reduir la temporalitat, ja que una part de les posicions que s'oferiran estan cobertes ara per treballadors interins. Reduir la temporalitat va ser també un altre dels compromisos del govern davant les organitzacions sindicals de la funció pública i ve també motivat per l'acord entre el govern del PP i els sindicats estatals per reduir la temporalitat dels treballadors públics arreu de l'Estat.

En tot cas, ahir la consellera de Governació i Administracions Públiques, Meritxell Borràs, va parlar de l'efecte d'aquest acord i va destacar que a Catalunya l'oferta de places vorejarà les 24.000, és a dir, molt per sota de la franja d'entre 40.000 i 50.000 places que marquen els sindicats. Borràs va explicar que el govern ja ha fet un estudi preliminar i que 24.000 és la xifra que estudia implementar en els pròxims tres anys: “Hi ha interins que podran aspirar a una plaça com a servidor públic. És una bona notícia i feia temps que no es feia una oferta de places tan important”, va resumir ahir Borràs.

A més, amb la convocatòria hi haurà entrada de “nou talent”, segons hi va afegir Borràs. Serà, per exemple, el cas de les places de bombers i de mossos d'esquadra, que suposaran l'entrada de personal nou, ja que aquestes no poden cobrir-se amb interins.

La convocatòria inclou també 68 places per a inspectors i tècnics de l'Agència Tributària de Catalunya, 301 places de funcionaris de presons, 100 places d'agents rurals, 210 places per a titulats de diverses especialitats com ara enginyers i advocats, 790 places per als cossos generalistes (per al cos superior i administratius) i 946 places més per a personal laboral (inclou deu professors per a l'INEF). A més, la convocatòria reserva el 7% de les places per ser cobertes per persones amb discapacitat.

LA FRASE

Hi ha interins que podran aspirar a una plaça com a servidor públic, és una bona notícia
Meritxell Borràs
consellera de governació i administracions públiques

LES XIFRES

2.000
docents
s'inclouen en la convocatòria de places, que es desgranarà fins al proper 2019
2.500
metges i infermers
s'inclouen en la convocatòria aprovada ahir, i és el col·lectiu que suma més places


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona