Economia

Puig paeix les compres i guanya un 23% més el 2016

Va tancar l'any passat amb un benefici de 155 milions d'euros

La multinacional familiar manté la previsió d'assolir els 2.000 milions de facturació enguany i es manté oberta a més incorporacions

La firma catalana de perfumeria i moda Puig va tancar l'any passat amb un benefici net atribuït de 155 milions d'euros, un 23% més respecte del 2015. Les vendes es van situar en els 1.790 milions d'euros, un 9% més. Es tracta d'un increment lleugerament inferior al que preveia la multinacional, que va resultar penalitzat, va explicar ahir el president i conseller delegat de la companyia, Marc Puig, per l'efecte divisa. En aquest sentit l'impacte del Brexit en la lliura (el Regne Unit és el quart mercat per a la firma), així com la devaluació de la moneda en mercats emergents com el Brasil, els ha afectat més del que tenien previst, reconeix Puig. La firma fabrica tots els seus productes a Europa, a les seves plantes a l'Estat i a França, després d'haver-se desprès d'una planta menor a Mèxic.

En tot cas, l'empresari es va mostrar “satisfet” pels resultats, després d'un 2015 en què els guanys van resultar afectats per l'esforç de la integració dels perfums de Jean Paul Gaultier, així com per la compra de les firmes de fragàncies de luxe Penhaligon's i L'Artisan Parfumeur.

El 2016, en canvi, Puig va millorar de nou la seva rendibilitat i alhora va seguir intensificant la seva internacionalització, amb l'obertura de noves filials a Austràlia i Colòmbia, com també una nova aliança amb un soci local a Singapur. El negoci fora de l'Estat espanyol ja representa el 85% del total, i un 44% es concentra a mercats emergents, una àrea que, segons Puig, “seguirà creixent”.

Puig manté el seu objectiu estratègic de situar-se enguany –quan espera un impacte per la divisa més neutre– en els 2.000 milions d'euros de volum de negoci, tal com recull el seu pla estratègic a tres anys que finalitza aquest 2017. Segons el president de Puig, aquest salt es basarà sobretot en creixement orgànic i no inclou d'entrada més compres. En tot cas, Puig manté la porta oberta a noves operacions: “Som proactius en la recerca de noves oportunitats”, i afegeix: “Sempre hauria de ser una operació en què nosaltres puguem aportar valor.”

A més, la companyia se sent còmoda amb la seva actual gamma de productes, en què Jean Paul Gaultier representa un 10% de les vendes. L'any passat Puig també va adquirir una participació minoritària en la nord-americana EB Florals i també en la brasilera Granado, especialitzada en l'elaboració de preparats naturals d'alta qualitat. A més, Puig comercialitza les marques Nina Ricci, Carolina Herrera, Prada o Paco Rabanne

La firma, que tot just està elaborant el nou pla estratègic, té 4.430 empleats (el 40% a l'Estat) i ven a més de 150 països, amb un total de 22 filials internacionals.

LA FRASE

Som proactius en la recerca de noves oportunitats sempre que hi puguem aportar valor
Marc Puig
president i conseller delegat de puig

La família compra el 5% de Colonial

Ahir també va transcendir que la societat Inmo, propietat de la família Puig, ha tancat també la compra d'un paquet del 4,7% de Colonial, amb una inversió que voreja els 100 milions d'euros. L'anunci arriba poc després que la firma patrimonialista anunciés la seva aliança amb Puig per promoure una nova torre d'oficines, amb una inversió de 32 milions d'euros. El projecte es farà a través d'una societat conjunta que Colonial constituirà al 50% amb la branca immobiliària dels Puig. La nova torre també se situarà a la plaça Europa. A més, Inmo ha tancat la compra de l'edifici de la plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat on té la seu el grup industrial català. Es tracta d'un edifici de 14.300 metres quadrats, dissenyat per l'arquitecte Rafael Moneo i GCA Arquitectos, que Puig ha adquirit després de presentar la millor oferta. El BBVA l'havia posat a la venda l'octubre passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona