Economia

Economia

El Mercat de la Flor obre la primera delegació a França

Es posa en funcionament avui a prop de Tolosa de Llenguadoc per atraure nous clients

De moment s'hi exportaran unes 25.000 plantes a la setmana, amb la presència de més d'una trentena de productors catalans

El Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya, amb seu a Vilassar de Mar, fa des d'avui un pas de gegant cap a la seva internacionalització amb l'obertura d'una delegació a França. Concretament és en una població molt propera a Tolosa de Llenguadoc, a Saint-Jory. Les noves instal·lacions es troben en una finca d'uns 3.000 metres quadrats on s'inclou una nau d'uns 700 metres quadrats i un espai exterior, a més de 170 metres quadrats d'oficines. L'oferta està destinada als professionals del sector de la zona, però la intenció és poder conquerir bona part de la geografia francesa “des de la zona de Bordeus fins a arribar a la Bretanya”, tal com va afirmar el responsable del projecte i president en excedència del Mercat, Josep Pastó.

De moment, a Tolosa s'hi exportaran unes 25.000 plantes setmanals i més d'una trentena de productors catalans ja hi han anunciat la seva presència. “Més endavant està previst que s'hi incorporin els de la flor tallada”, va aclarir Pastó, que hi va afegir que aquesta delegació s'obre a través de l'empresa Hortigroupe, creada a França i participada al 100% pel Mercat de la Flor. “La intenció és traslladar a Tolosa l'esperit i la filosofia de sempre ”, va il·lustrar el responsable del projecte, que va recordar que cada vegada són més els clients del sud de l'Estat francès que es desplacen fins a les instal·lacions de Vilassar de Mar. El responsable va subratllar que un 10% de la producció actual s'exporta al mercat francès.

“L'obertura d'aquest punt de venda també es vol que sigui una via de creixement per al sector”, va manifestar Pastó, que va admetre que en els anys de la crisi econòmica les vendes van caure al voltant d'un 40%. Per tal de fer rutllar les noves dependències, el projecte tindrà un responsable francès i una altra persona del Mercat que portaran el dia a dia de les instal·lacions.

LA XIFRA

3.000
metres quadrats
és la superfície de la finca de Tolosa on s'obre el nou punt de venda del Mercat.

LA FRASE

L'obertura d'aquest punt de venda també es vol que sigui una via creixement per al sector
Josep Pastó
Responsable del projecte francès del Mercat de la Flor

Lió no està descartada

Tal com recordava Josep Pastó, el desembarcament a França del Mercat de la Flor s'estava gestant des de fa un any i mig. La primera intenció, però, era obrir aquest nou punt de venda a la ciutat de Lió, però finalment la idea es va descartar i es va canviar l'emplaçament per Tolosa. “Realment hem trobat moltes més facilitats per fer un primer aterratge a Tolosa”, va manifestar Pastó, que va reconèixer que “a Lió no es donaven aquestes circumstàncies”. “Aquí hi ha un mercat més semblant al nostre en el sentit que admet més el tipus de planta que hi exportem”, va justificar el responsable del Mercat. Tot i això, Pastó va assegurar que l'opció de Lió “no està descartada ni de bon tros”. “Sabem que el nostre producte a França va bé i Lió ens fa gràcia perquè està molt a prop de Suïssa”, va afirmar el responsable, que no va dubtar a assenyalar aquest emplaçament com una possibilitat per internacionalitzar encara més la seva producció. “Tolosa funcionarà com una prova pilot, i, si té èxit, a finals d'any ens tornarem a replantejar l'opció d'obrir a Lió”, va constatar Pastó, que es va mostrar convençut que aquesta primera experiència francesa “reeixirà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona