Economia

Cellnex disposa de 2.000 milions per créixer a Europa

Alemanya és un dels objectius

El grup es declara “independent” davant la possible opa d'Atlantia sobre Abertis

El grup català de telecomunicacions Cellnex Telecom disposa de més de 2.000 milions per abordar la seva expansió internacional. Així ho va explicar ahir el president de la companyia, Francisco Reynés, i el seu conseller delegat, Tobías Martínez, durant les seves respectives intervencions davant la junta general d'accionistes. Cellnex, que és el principal operador independent europeu d'infraestructures de telecomunicacions sense fil, no té, però, cap operació concreta en marxa i, segons va detallar Martínez, no vol dir que s'hagin d'invertir els 2.000 milions ni que s'hagi fixat un horitzó per fer-ho, per bé que el grup “analitza projectes constantment”. Al seu torn, Reynés va precisar que, si bé l'objectiu és el creixement, aquest no ha d'anar en contra dels requeriments de rendibilitat i disciplina financera.

Entre els nous estats on Cellnex està estudiant possibilitats hi ha Alemanya, ja que, segons el conseller delegat, la primera economia europea és un objectiu que tenen marcat des de fa temps, a més de la consolidació de mercats on ja té presència, com l'Estat espanyol, l'Estat francès, Itàlia, Holanda i el Regne Unit.

Sobre la composició de l'accionariat, Reynés va destacar que la base accionarial de la companyia “és molt sòlida”. En aquest sentit, el president va destacar davant la premsa que Abertis, companyia de la qual és conseller delegat i que posseeix el 34% de Cellnex, està “còmoda” amb aquesta participació i no s'ha fixat cap horitzó de desinversió. També va dir que Critèria, amb el 5%, manté la participació d'ençà de la seva entrada en borsa.

Reynés també va afirmar que “dir que el futur de Cellnex està lligat a algú és menysprear la capacitat de Cellnex de ser un adult independent”, en referència a l'opa que la italiana Atlantia estudia sobre Abertis. Reynés va recordar que en el debut borsari de Cellnex, ara fa dos anys, Abertis ja va dir que “no seria un soci que frenés el desenvolupament de Cellnex”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona