Economia

economia

Uriach creix un 16% i compra la portuguesa Theralab

La farmacèutica va facturar 151 milions d'euros el 2016 i preveu assolir els 170 milions enguany

Estudia noves compres i preveu tancar alguna operació més aquest 2017

La farmacèutica Uriach segueix amb les compres a fora i ha anunciat l'adquisició de la portuguesa Theralab, una firma familiar especialitzada en la comercialització de productes d'autoconsum per a la salut i el benestar que no requereixen recepta (consumer healthcare) a través de farmàcies. El conseller delegat d'Uriach, Oriol Segarra, explica que aquesta operació “ens permet guanyar massa crítica a Portugal”, amb la qual cosa podrà tenir un plantejament de negoci com el que té a l'Estat.

La catalana ja va comprar el 2015 la italiana Laborest, també centrada en aquest segment de productes sense recepte i el conseller delegat d'Uriach apunta que tenen en estudi altres operacions, especialment al sud d'Europa, que podrien tancar-se abans de finalitzar l'any.

A Portugal la farmacèutica ja comptava amb una filial comercial i després de la incorporació de Theralab la previsió és situar-se en una facturació global al país de 6 milions d'euros i arribar als 8 milions d'euros en tres anys. Theralab compta amb un catàleg de més de 30 productes, que s'integraran a la cartera d'Uriach: “Ara estem fent aquest procés de racionalització i la idea és que quedin en total unes 4 o 5 marques”, destaca Segarra.

Uriach ven a prop de 70 països a banda de tenir presència directa a Portugal i Itàlia.

Fort creixement

Pel que fa al balanç del conjunt del 2016, Uriach va tancar l'any amb un volum de negoci de 151 milions d'euros, un 16% més, en línia amb el que marca el pla estratègic de la companyia. L'Ebitda (benefici brut d'explotació) es va situar en els 52 milions d'euros (un 28% més). Més del 50% de les vendes es van concentrar en aquest segment de consumer healthcare, que creix un 25%, en part per l'efecte de la integració de Laborest. En tot cas Segarra apunta que seguirà guanyant pes respecte l'àrea de genèrics i productes de marca. Enguany la firma, que compta amb 750 empleats, preveu assolir els 170 milions d'euros de vendes complint el que marca el seu pla estratègic 2013-2017. Segarra destaca en aquest sentit que la firma ha fet un important salt en aquest període, tant pel que fa a les vendes —amb un augment del 50% de la facturació—, com pel que fa a la seva aposta d'internacionalització. El 2016 prop d'un 60% del negoci es va generar fora de l'Estat. Pel que fa a la inversió, l'any passat Uriach ja acumulava un total de 15 milions d'euros des del 2013, i la previsió per al conjunt del període que inclou el pla estratègic és d'uns 22 milions d'euros, apunta Segarra.

Suport a l'AEM

El conseller delegat d'Uriach, Oriol Segarra, considera que és una oportunitat molt important per al sector farmacèutic català assumir la seu de l'Agència Europea del Medicament. En aquest sentit Segarra es va mostrar disposat a donar suport “en tot el que calgui” les administracions: “Ens posem a la seva disposició”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA