Economia

L'emprenedoria s'insinua clau de futur per al Penedès

La Federació d'Empresaris del Gran Penedès considera que, juntament amb la logística i la inversió en transports i comunicacions, determinarà la reactivació econòmica de la comarca

El desequilibri entre l'activitat productiva i la residencial continua sent un dels fantasmes que ha de superar el Baix Penedès, segons l'últim informe de la Federació d'Empresaris del Gran Penedès (FEGP). Només la incentivació de l'emprenedoria i l'emergència d'activitats de suport al teixit productiu i a la població poden garantir l'impuls que el sector econòmic necessita en aquesta comarca, segons la patronal. El creixement demogràfic dels últims anys abans de la crisi no va anar acompanyat d'un desenvolupament proporcional dels serveis a les llars i a les persones en àmbits com ara el comerç, la sanitat, l'educació, la cultura i l'oci. Per això, aquests serveis han d'actuar també com un element cohesionador des d'un punt de vista social i territorial.

L'última anàlisi dels empresaris detecta la necessitat d'infraestructures que permetin millorar l'accessibilitat als polígons industrials des de les principals xarxes viàries, invertint en la xarxa secundària i reduint els costos dels peatges.

Segons els empresaris, les bases de creació d'ocupació en aquesta etapa del Baix Penedès es troben en la indústria, que ha d'exercir de motor econòmic, i en el desenvolupament tecnològic i l'aportació de valor. La FEGP considera que cal obrir un debat sobre les estratègies de desenvolupament econòmic, el paper de la indústria i les condicions que cal crear per tal que aquesta sigui competitiva, centrant-se en àmbits com ara la formació per al treball, les infraestructures de telecomunicacions, la transferència tecnològica i les dotacions de sòl industrial.

La patronal creu que l'aposta per l'activitat logística és clau per atraure noves inversions i millorar la competitivitat de la comarca.

LA XIFRA

5
són les posicions
que el Baix Penedès ha perdut en el rànquing anual quant a transports i comunicacions.

La mirada enfocada cap al sector logístic

Les inversions anunciades el darrer any en l'àmbit logístic situen el Baix Penedès com un dels punts clau d'un sector fonamental per a la recuperació de la competitivitat de la comarca. Els avantatges del Baix Penedès amb relació als mercats i la proximitat a les principals infraestructures logístiques expliquen l'interès dels operadors logístics per la comarca, però el desenvolupament del transport i les comunicacions són fonamentals perquè la comarca se situï en el mapa logístic de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El port de la marina acollirà durant nou dies la Fira del Vaixell d’Ocasió

EMPURIABRAVA
ECONOMIA

Les exportacions gironines creixen un 10% durant el gener

GIRONA

Salsa Jeans i la Casa de las carcasas obren al Gran Jonquera

la jonquera

MUNICH i Rituals se sumen a l’oferta comercial de l’Espai Gironès

salt
economia

Comença el saló Alimentaria&Hostelco més ambiciós i amb més presència internacional

L’hospitalet de llobregat
PALAFRUGELL

Oohx!gen, l’associació de comerciants de Palafrugell, renova junta

PALAFRUGELL

El B-Travel compleix les expectatives i supera els 26.000 assistents

barcelona
Tribuna

Només el set per cent?

Professor d’innovació a EADA Business School

La Xina: el soci, i competidor, inevitable

barcelona