Economia

L'americana Griffith Foods obre nova planta a Valls

L'empresa dels EUA multiplicarà per deu la seva producció amb les noves instal·lacions, que substitueixen les de Puigpelat

La companyia ha ampliat la plantilla amb 21 treballadors més

L'empresa nord-americana Griffith Foods va estrenar ahir de manera oficial la seva nova planta a Valls, que substitueix la que des de l'any 1982 ha tingut operativa a Puigpelat, també a l'Alt Camp. La nova nau, de 7.000 metres quadrats, permetrà que la multinacional dedicada a la fabricació de condiments alimentaris multipliqui per deu la seva producció al territori, i fins i tot ha fet possible que traslladi a Valls una part del negoci de fabricació de salses que fins ara tenia al Regle Unit, segons va detallar ahir ACN.

El trasllat, que la companyia ha fet durant els primers mesos d'aquest any, permetrà també ampliar la plantilla. Així, Griffith Foods ha incorporat 21 nous treballadors a temps complet, que se sumen als 51 que ja té en actiu a Catalunya. L'objectiu de la companyia, però, és continuar incorporant més empleats fins arribar a les 90 persones en plantilla a finals del 2017 amb la incorporació de noves línies d'envasat.

Amb aquestes noves instal·lacions, Griffith Foods espera donar servei a la creixent demanda de salses i condiments en sec que està experimentant a Europa. Així, a diferència de Puigpelat, la nova seu incorpora línies per produir salses fredes i calentes. A més, la planta vallenca està dissenyada també per obtenir la certificació Halal, que permetrà produir productes tot seguint els preceptes de la religió musulmana.

Una altra novetat és la incorporació d'un espai culinari i d'un centre de desenvolupament de productes, on xefs, experts en màrqueting i creadors hi treballen. La companyia, que no ha detallat la inversió feta, sí que va assegurar ahir que és la més elevada que mai ha fet fora dels Estats Units.

LA XIFRA

7.000
metres quadrats
són els que té la nau on s'ha traslladat Griffith Foods, que fins ara tenia seu a Puigpelat.

Orgullosos de l'aposta per l'Alt Camp

El president de la multinacional, Brian Griffith, va mostrar-se ahir orgullós d'haver apostat per implementar-se a Puigpelat fa 35 anys. “Celebrem poder continuar invertint aquí, perquè Catalunya és un bon soci i un bon indret per créixer”, va manifestar en declaracions recollides per ACN. Per la seva banda, el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, que va assistir ahir a la inauguració, va destacar que l'auge del polígon industrial de Valls ha contribuït a reduir la taxa d'atur al seu entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida