La Borsa
Més valors
Economia

Gastronomia

Lluís Planas, nou xef per reforçar a La Taverna del Mar el sabor empordanès

El cuiner palamosí aposta pel peix de quilòmetre zero per al restaurant de Sant Feliu, amb una carta clàssica que no defuig els tocs d'innovació

La Taverna del Mar, un dels restaurants amb més tradició de Sant Feliu de Guíxols, ha incorporat el xef palamosí Lluís Planas al capdavant dels fogons de l'establiment, en primera línia de mar a la platja de Sant Pol. Planas, net de pescadors i llicenciat en restauració per l'Escola d'Hostaleria de Girona, és professor de cuina de l'Espai del Peix de Palamós. Després de períodes en pràctiques en restaurants com Arzak, Gaig i El Celler de Can Roca, ha treballat per a establiments com La Menta i l'hotel La Malcontenta (tots dos a Palamós), Can Roquet (a Romanyà) i el Cosmopolita Hotel de Platja d'Aro.

A les referències clàssiques de la carta, com ara els arrossos –28.000 racions servides l'any passat–, el turbot al forn i el llobarro a la sal, Planas hi afegeix receptes innovadores però amb l'essència del peix i el marisc de l'Empordà, que és el que la gent més demana a l'establiment. Per exemple, estrenen la crema de pèsols amb escamarlans i curri; el saltat de sipionets amb carxofes al vi blanc, el ceviche de corball amb llet de tigre violeta; el pop a la brasa amb escuma de parmentier i pebre vermell de La Vera; gaspatxo amb sardina fumada i Caviaroli, i rap amb algues i parmentier.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El context polític no afecta el rècord de pernoctacions

Els hotels catalans registren el millor mes de setembre de la història i superen els 6,6 milions de nits contractades

Les xifres desactiven les alertes de l’Estat sobre l’impacte del procés en l’economia

barcelona
 

Bon Preu invertirà més de 200 milions d’euros fins al 2019 en noves obertures

Barcelona
 
FRANCESC CABANA
Quadern d’economia

Voluntat exportadora

Barcelona
 

Només el 13% del petit comerç tarragoní té botiga en línia

TARRAGONA
 

Tornen a salinitzar camps i desguassos pel cargol

amposta
 

El Cercle d’Economia vol “eleccions immediates”

barcelona
 

Els treballadors de Le Porc Gourmet anuncien vagues per assolir una negociació

santa Eugènia de Berga
 

Més oferta que no pas demanda en alguns sectors econòmics olotins

Olot
 

Polèmica entre els regants de Poblenou

poblenou del delta