La Borsa
Més valors
Economia

turisme de creuers

Primer creuer alemany d'AIDA al port palamosí

La companyia farà cinc escales més i aportarà, tota sola, 8.000 passatgers

La companyia alemanya AIDA Cruises va fer ahir el seu debut al port de Palamós, amb l'escala inaugural del vaixell de creuer AIDAaura carregat amb 1.300 passatgers. I fins al novembre el vaixell està previst que torni cinc cops més al port baix-empordanès, amb una aportació total de passatge que el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, calculava en un total de 8.000 turistes de creuer del mercat alemany i un impacte econòmic estimat de 500.000 euros al territori”.

Gómez, que va rebre l'AIDAaura amb el president de la Cambra de Palamós, Xavier Ribera, va destacar l'efecte desestacionalitzador de la programació de la present campanya, amb sis escales aquest maig, nou al setembre i vuit a l'octubre. Avui, el moll palamosí serà la seu de la doble escala de la companyia nord-americana Seabourn –amb l'Odyssey i l'Encore. I demà serà el torn del Tui Discovery. Al juliol i l'agost continuarà l'activitat, però Gómez recorda que fora de temporada el passatge i els tripulants encara són més benvinguts pel comerç local. Dels turistes de l'AIDAaura, un 66% van decidir quedar-se a Palamós i un 34% van fer excursions a altres punts de la demarcació.

La companyia AIDA farà créixer la proporció de passatge alemany i austríac i tindrà força pes a l'hora d'assolir el sostre de 40.000 creueristes previstos aquest any al port de Palamós. La naviliera ha apostat per l'art contemporani des dels seus orígens i l'any 1996 va encarregar a l'artista Feliks Bütter la decoració dels seus vaixells. En el cas del d'ahir, amb uns llampants ulls d'Horus a l'estil dels antics vaixells egipcis. Des d'aleshores, AIDA cedeix espais en alguns dels seus vaixells per fer exposicions i subhastes d'art. De fet, els llavis vermells pintats per Bütter a la proa dels creuers s'han convertit en el símbol de la companyia.

Ports activa la redacció del pla especial portuari

Gómez també va anunciar ahir que la Generalitat traurà a subhasta la setmana vinent la contractació d'un equip tècnic per començar a redactar el nou pla especial portuari de Palamós. El gerent de Ports argumentava que el document és imprescindible per activar un conjunt d'inversions dels diferents agents privats –com ara la Confraria de Pescadors, el Nàutic Costa Brava o els consignataris que es dediquen al tràfic de mercaderies– i el municipi, amb diversos vials dins de l'àmbit: “No estem disposats a esperar 20 anys més per trobar un consens total”, afirmava. Gómez va aprofitar la visita per continuar els contactes previs i comunicar l'inici del procés.

ESTAT ESPANYOL

Iberia engega un ERO per a un màxim de 955 treballadors

La companyia Iberia ha posat en marxa un nou expedient de regulació d’ocupació voluntari al qual podran acollir-se un màxim de 955 treballadors. L’aerolínia ha notificat als comitè d’empresa...

 
ESTAT ESPANYOL

El deute públic s’enfila de nou i arriba al 100,03% del PIB

 

Ajuts a la innovació de la Cambra de Comerç de Lleida

Lleida
 
SELVA

Més de 300 empreses creades del 2013 al 2017

 
pagesia
guerra de preus

La patronal i les cooperatives s’alien per la crisi del sector de la fruita

lleida
 
ESTAT ESPANYOL

La zona euro creix un 0,6% en el segon trimestre

 
empresa
tèxtil

Roba antimosquits per a mascotes feta a Terrassa

terrassa
 
municipal
turisme

L’Oficina de Turisme de la Paeria atén un 30% més de consultes que l'any 2016

Lleida
 
treball

(Mai s’és) massa vell a la feina

Barcelona