Economia

economia

Estibadors i patronal preveuen un acord definitiu i evitar la vaga

Els sindicats d'estibadors confien a poder arribar a un acord definitiu amb la patronal Anesco en els pròxims dies i evitar així la convocatòria de vaga. Dilluns al vespre els estibadors ja van desconvocar les primeres jornades d'aturades previstes per aquest final de mes després de la trobada amb la patronal, i ara els representants dels treballadors veuen factible arribar a un acord definitiu el dia 1 de juny. La base d'aquest acord estaria en l'acceptació d'una rebaixa del sou del 10% per als col·lectius amb unes remuneracions més elevades (aquells que cobren més de 2.230 euros mensuals) a canvi d'una garantia sobre l'ocupació per a tots els treballadors (6.150 al conjunt de ports de l'Estat). Aquest acord tancaria el conflicte obert fa mesos davant l'anunci de liberalització del sector que va fer l'executiu espanyol, que alhora hi estava obligat per evitar una multa milionària de la Unió Europea. Si el pròxim 1 de juny es tanca aquest acord, els estibadors desconvocaran les aturades encara previstes pels dies 5, 7 i 9 de juny.

Aquest acord serà possible també perquè ahir Anesco va aprovar en assemblea extraordinària continuar actuant com a patronal del sector. Aquest era, al seu temps, un pas necessari per tancar l'acord, ja que d'altra manera els estibadors haurien quedat sense interlocutor oficial en les negociacions. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va celebrar també aquest principi d'acord i es va mostrar confiat que serveixi per desconvocar els tres dies de vaga encara previstos pel mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia