Economia

Municipal

Manlleu inicia els tràmits per créixer en sòl industrial

S’aprova una modificació de crèdit que ha de permetre ampliar el polígon del Verdaguer i engegar el del Mas

Manlleu ha posat fil a l’agulla al repte de crear més sòl industrial a la població, una demanda recollida en les jornades del Fòrum Econòmic i Social (FES) que es va fer al municipi fa un any i que s’ha anat repetint en els últims mesos a través d’empreses de la vila que, segons els govern, “volen créixer i no poden”. Per aconseguir-ho, en el ple de dimarts es va aprovar una modificació de crèdit per un valor de 124.000 euros que ha de permetre començar la urbanització d’un nou sector del polígon del Verdaguer –ja considerat sòl industrial i s’hi destinaran 47.166 euros–, i engegar els tràmit per desenvolupar el nou polígon del Mas: “En el cas del Mas, s’obre una partida per poder fer els estudis d’inundabilitat i de medi ambient i començar amb el nou polígon”, va explicar el regidor Enric Vilaregut, que també va aclarir que en la modificació de crèdit “hi ha un import de 58.595 euros dedicat a la climatització de l’edifici de l’ajuntament”. La modificació de crèdit es pot fer gràcies a les baixes generades amb el canvi en l’enllumenat públic –18.246 euros–, les quotes urbanístiques que es cobraran als propietaris de la nova zona del Verdaguer –43.850 euros– i la rebaixa en l’adjudicació de la reforma del Teatre Centre, uns 61.911. Precisament aquest import va provocar que el PDeCAT s’abstingués en la votació: “Estem contents que es desenvolupin els polígons però no veiem clara la manera com es fa. Agafar la rebaixa del Teatre Centre és fer un forat per tapar-ne un altre. Són diners que potser necessitarem. A més, creiem que el desenvolupament s’hauria de fer a través de la millora de les connexions del polígon”, va explicar el portaveu del PDeCAT, Benjamí Nieto. D’altra banda, Laura Generó, de la CUP, va argumentar per què no avalen aquesta proposta de creixement: “Caldria detectar les naus que hi ha buides, que són moltes, adequar-les i reaprofitar-les. A més, estem fent un POUM i encara no tenim definits els creixements que volem per a Manlleu.”

Pujol ja no és honorable

En la mateixa sessió, el PSC va presentar una moció per retirar tots els honors i les plaques de Manlleu que facin referència a l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, així com també deixar clara aquesta posició en els escrits que Pujol i Marta Ferrussola van fer al llibre d’honor. La proposta va prosperar amb els vots del PSC, ERC, MES, ICV i la regidora no adscrita, mentre que el PDeCAT hi va votar en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries