Economia

Pimec vol més seguretat en matèria laboral

La patronal catalana, a favor de modificar però no de derogar la reforma

Malgrat que valora les millores aconseguides, la patronal Pimec estaria a favor de modificar la reforma laboral que els sindicats i els partits de l’oposició volen derogar, introduint més seguretat a la norma. El president de la patronal de les petites i mitjanes empreses catalanes, Josep Gonzàlez, va reclamar ahir reduir la inseguretat jurídica de manera que “quan una empresa faci un expedient de regulació sàpiga exactament què li costarà”, va explicar. Pimec va organitzar ahir al matí a CaixaForum la jornada de treball Cap a una nova reforma laboral, amb la presència de la consellera Dolors Bassa.

Actualment, les indemnitzacions varien entre els 20 dies per any treballat i els 33 dies depenent de si hi ha causes objectives, “i els magistrats no sempre saben interpretar aquestes causes, de manera que es crea una inseguretat jurídica” a l’empresari, va dir González. La recepta, per Pimec, seria “simplificar i abaratir el cost de l’acomiadament”. L’empresari veuria bé que les indemnitzacions es fixessin a la baixa, pagant 20 dies per any treballat.

“La reforma laboral és millorable amb les nostres aportacions i això de dir que anul·lem les coses és massa típic en aquest país i no sempre es poden fer revolucions”, va assegurar. “Jo crec que no seria bo anul·lar-la”, va dir. “Aquesta va ser una reforma laboral valenta, feia 30 anys que no es feien reformes laborals a Espanya, mentre que es feien reformes fiscals cada tres mesos”, es va queixar.

La normativa, en funció de la mida

“Les normatives laborals s’haurien de fer en funció de la mida de les empreses”, considera Josep Gonzàlez, que insisteix que la simplificació administrativa és una part important de la clau del problema. “Les grans companyies ja tenen unes estructures muntades que la petita empresa no té i tot el que sigui fer-ho més fàcil va en benefici de les companyies, sobretot de les petites”, explicava ahir el president de la patronal.

Passa, per exemple, amb l’obligatorietat de les empreses de dur un registre horari de les entrades i sortides dels seus treballadors, que es complica en el cas de les petites empreses, que no tenen prou infraestructura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona