Economia

Gastronomia

Reinterpretar la cuina

El cuiner Ferran Adrià va defensar ahir a Girona la necessitat de comprendre l’origen de la cuina per impulsar la creativitat i la innovació

Vestit amb una samarreta blava i uns pantalons amples de color negre, Ferran Adrià va fer delir, va fer riure, va sorprendre i fins i tot va fer enrojolar un xic bona part del públic que ahir va assistir a la conversa organitzada per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de Calonge-Sant Antoni de la Universitat de Girona, que es va fer al centre cultural La Mercè de Girona i que tenia com a títol Sapiens, comprendre per crear. El d’ahir era el segon cicle d’activitats divulgatives que ha organitzat aquest any la càtedra i va consistir en una xerrada entre el xef i l’escriptor Josep M. Fonalleras, “amics de fa molts anys”.

Va ser una conversa molt distesa –i no una conferència, com va deixar clar Fonalleras, tot rient–, en la qual Adrià va interactuar en tot moment amb el públic. Amb preguntes com què es la gastronomia o què és una hortalissa o la diferència entre una fruita i una verdura, Adrià va fer reflexionar el públic sobre el coneixement vinculat a la cuina que té la societat.

En només una hora i mitja, Adrià va desmitificar quelcom del qual ja fa molts anys tothom parla: els productes naturals. “I quan diem naturals, el que ens ve al cap és que són productes sans, i no és veritat. Quan es parla de natural volem dir que no els han llançat productes químics”, va afirmar amb contundència. Adrià ho va arrodonir preguntant: “Algú ha anat al bosc i hi ha trobat cap iogurt natural?”. I la cuina de l’àvia també va rebre la clatellada d’Adrià: “Les croquetes de l’àvia? No són de l’àvia, les croquetes són franceses!”.

Entendre els conceptes que formen part de la cuina i el mateix procés creatiu és la base sobre la que Adrià construeix el mètode Sapiens, que sorgeix de la necessitat de ser més “eficient i eficaç” per poder continuar “innovant dia a dia en el món de la gastronomia”. El mètode ha estat present als CosmoCaixa de Barcelona i Madrid.

Una vegada acabat l’acte es va anunciar que la càtedra ha convocat set beques destinades a dos màsters de la UdG: un màster en biotecnologia alimentària i un altre en turisme cultural de l’itinerari de gastronomia per realitzar la màster tesi sobre l’àmbit de la gastronomia i l’alimentació, dotats amb un import màxim de 3.000 euros cadascuna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona