Economia

saló de la logística

Barcelona esdevé capital logística amb el SIL

De la Serna manté el seu compromís amb el corredor mediterrani en el saló SIL

Barcelona es va convertir ahir de nou en capital de la logística amb la inauguració del saló més important del sector que té lloc a Catalunya, el Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL). El va obrir de manera oficial el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, que va reafirmar el seu compromís amb el corredor mediterrani: “Tractem d’aportar certeses i fins i tot millorem els terminis d’execució”, va assegurar en declaracions que recull l’agència Europa Press, i va recordar que les obres del tram Tarragona-Vandellòs acabaran a finals d’any, tres mesos abans del previst, per poder iniciar la circulació en proves.

“Es tracta d’un compromís ferm, perquè el corredor mediterrani és una prioritat per al conjunt del país i la vertebració del litoral mediterrani”, va insistir De la Serna

El conseller de Territori, Josep Rull, va demanar més concreció: “Volem terminis concrets que es puguin complir, perquè hi ha empreses disposades a fer inversions importants que s’estan esperant.”

El ministre també va aprofitar l’acte per fer una crida a patronals i sindicats de l’estiba a tornar-se a asseure i negociar, de manera que s’eviti la segona jornada de vaga, convocada per a avui, dimecres.

“Ens agradaria que s’asseguessin avui mateix [per ahir] i que no s’aixequessin fins a aconseguir un acord”, va dir. “Celebro que [dilluns] no es produïssin incidents, però insisteixo que es produeix un greu dany a l’economia del país”, va assegurar. De fet, De la Serna va advertir que si la vaga es perllonga existeix el “risc que aquest desviament de trànsit sigui permanent i les empreses optin per uns altres ports per establir-se”.

Organitzat pel Consorci de la Zona Franca i obert fins dijous al recinte firal de Montjuïc, el SIL 2017 reuneix més de 600 empreses participants (un 5% més que en l’edició anterior), de les quals un 40% són internacionals i provenen de 38 països diferents.

Ahir també es va donar inici a la primera edició de l’eDelivery Barcelona Expo & Congress, sobre les últimes tendències del sector de la distribució i l’entrega, i la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va tancar la sessió Pharma del SIL.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona