Economia

Municipal

Cassà reivindica el món surer amb la primera Fira del Tap

Una demostració de pela de suro o de l’ofici de taper, entre la quarantena d’actes que s’han programat

Amb l’objectiu de reivindicar el passat, però també el present i futur del món surer i taper, Cassà de la Selva ha organitzat la primera Fira del Tap per al cap de setmana del 16 al 19 de juny. La Fira del Tap inclou una quarantena d’activitats repartides per tot el municipi i que van des de conferències, debats i tertúlies fins a experiències més il·lustratives, com és una demostració de pela de suro o de l’antic ofici de taper, i sopars i dinars populars que rememoren els xics-xecs, passant per visites a indústries sureres, maridatges gastronòmics, concerts i fins i tot un concurs d’Instagram o un curs de pelador de suro.

“Hi ha un tap de suro a cada casa del món, la gent, però, coneix d’on ve?”, es preguntava ahir l’alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, durant la presentació de la fira en un acte al Patronat de Turisme de Girona-Costa Brava, organisme que dona suport a la fira, juntament amb altres entitats, com ara l’Institut Català del Suro, la DO Empordà, Retecork i Aecork. En aquest sentit, el vicepresident tercer del Patronat de Turisme, Enric Dotras, va reconèixer la fira com “una iniciativa que reivindica al territori una indústria via”, i també el vicepresident de promoció del Consell Regulador DO Empordà, Josep Serra, qui va insistir en el “privilegi de compartir el territori amb el sector surer i la indústria surera”. La DO Empordà ocuparà un dels estands previstos durant la fira i en el qual oferirà tastets de vins. També, i amb la voluntat de donar a conèixer altres territoris surers, s’ha convidat el territori surer de la Catalunya del Nord, amb la presència dels municipis de Morellàs i Vivers.

LA DATA

16.6.2017
Josep Roca, d’El Celler de Can Roca, farà la conferència inaugural que donarà el tret de sortida a la fira.

Xic-xec, sopar i dinar popular dels vells tapers

Una de les activitats més destacades de la fira és l’espai Xics-xecs, que és el nom amb el qual els vells tapers de Cassà es referien al tiberi o xefla que feien en colla als hostals de muntanya. Segons explica Àngel Madrià, de l’Editorial Gavarres, que ha dirigit la fira, es preveu que el sopar popular de dissabte i el dinar popular de diumenge seran algunes de les activitats més atractives per al públic. Els àpats estaran preparats per cuiners locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA