Economia

Pimec s’uneix a la queixa pel sobrecost energètic de la indústria catalana

González interpel·la el ministre Nadal, que argüeix l’herència rebuda i els problemes de les renovables

La patronal vol una nova reforma laboral

El president de Pimec va aprofitar ahir per etzibar retrets i reivindicacions davant uns quants als càrrecs de l’administració catalana i espanyola, i va definir les propostes que reclamen les petites i mitjanes empreses que representa, sense estalviar pronunciaments polítics sobre la situació actual de Catalunya.

Davant de l’auditori assistent a un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa Tribuna Catalunya, González es va adreçar al ministre d’Energia, Álvaro Nadal, present en l’acte, per exclamar-se pel tracte de favor en el capítol energètic que el pacte pressupostari amb el PNB ha comportat per a les empreses basques, a les quals ha estat reduïda la tarifa. González va lamentar la pèrdua de competitivitat que això significarà per a la indústria catalana, mentre que “les grans elèctriques continuen augmentat els seus marges”.

El ministre, per tota resposta, es va limitar a responsabilitzar l’administració socialista precedent, tot i que el PP ja suma dues legislatures, i va explicitar els problemes que havia causat en el sector energètic la “precipitació” en el foment de les energies renovables.

A més d’insistir en reclamacions ja històriques de Pimec, com ara un règim sancionador per a la morositat empresarial, González va clamar per una llei de cambres que defineixi i preservi la representació patronal en els seus òrgans: “No hem rebut com a patronals un esborrany de la nova llei”, va declarar, força irritat, davant tant del president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, com del conseller d’Empresa, Jordi Baiget. Per González, les patronals són “un partner a tenir en compte, amb un 15% de representació”, una quota que, creu, dona dret a “informació directa i no pels mitjans de comunicació”.

González veu també necessària una normativa laboral específica per a pimes i autònoms que, per ell, exigiria una nova reforma laboral, “no per anul·lar la primera”, sinó per complementar-la per millorar “aspectes com ara la seguretat jurídica, les pensions i la productivitat”. En aquest sentit, el líder de Pimec creu que cal reduir el nombre de contractes temporals, però també “començar a pensar a incrementar els salaris, especialment el salari mínim interprofessional”.

Sobre la situació política, González va dir: “Vull un referèndum acordat i que hi hagi capacitat d’arribar a acords i compromisos.” Tanmateix, va fer un paral·lelisme amb el funcionament dels expedients de regulació d’empresa, en què “no s’entra a negociar fins que l’ambient és irrespirable”, una reflexió que, va dir, sembla que és la que està fent l’Estat espanyol per començar a arreglar el conflicte amb Catalunya.

LA FRASE

Quan Guerra parla d’aplicar l’article 155 diu una barbaritat, i potser hauria de pensar a jubilar-se
Josep González
president de pimec


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona