Economia

Societat

El sector turístic espera igualar les bones xifres del 2016

Els hotels esperen reserves de fins al 90% aquest juliol

Constaten la recuperació dels mercats holandès i belga

La temporada turística a la demarcació de Girona arranca amb molt bones sensacions i espera igualar les bones xifres de la temporada passada. La Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona preveu una ocupació de fins al 90% als establiments de la Costa Brava sud durant la segona quinzena de juliol i, com ja és habitual, acostar-se a la plena ocupació el mes d’agost. Els càmpings, cases rurals i apartaments turístics esperen ocupacions d’entre un 70% i un 80% aquest mes de juliol i asseguren que estan notant un repunt de reserves per al mes de setembre, segons publica ACN. L’agost, com cada any, s’espera que sigui fort.

La segona quinzena de juliol, els hotels gironins solen tenir un 5% mes d’ocupació que la primera. Segons la Federació d’Hostaleria, del 15 al 31 de juliol l’Alt Empordà podria arribar al 80% d’ocupació; a la Costa Brava Centre, al 85%, i a la Costa Brava Sud, al 90%. Pel que fa a la ciutat de Girona i voltants, es preveu registrar una ocupació de fins a un 80% la segona quinzena d’aquest mes vinent i a les zones de l’interior (Garrotxa, Selva interior, Ripollès i Cerdanya) estaran entre un 45% i un 60%.

El perfil del turisme que s’espera aquest estiu és el de parelles de mitjana edat i famílies, principalment catalanes procedents de Barcelona i rodalies. Un gruix important del turisme estranger serà francès, seguit en menor mesura del britànic i del de la resta de l’Estat espanyol. Els hotelers, a més, constaten la recuperació d’algun mercat estranger com ara l’alemany, l’holandès i el belga. Aquestes turistes, durant els darrers anys, havien deixat de visitar les comarques gironines perquè “viatjaven a altres països competidors, com ara Tunísia, Egipte i Turquia, que ara no es veuen tan segurs pels conflictes.

En l’àmbit dels apartaments turístics, la gerent de l’Associació Turística d’Apartaments (ATA) Àngela Galceran, ha avançat a l’ACN que esperen xifres lleugerament millors que les registrades l’any 2016. El turisme nacional es va recuperant i, per això, esperen reserves d’última hora. Malgrat això, ha avançat que les previsions per al mes d’agost el situen en una ocupació superior al 90%. El juliol, en canvi, es presenta mes fluix –entre un 70% i un 80%.

El turisme rural també té moltes esperances posades en aquesta temporada i es preveu un estiu més bo que el de l’any passat. A hores d’ara, les reserves de l’agost estan entre un 85% i un 90% (especialment, a les zones de l’Alt i el Baix Empordà). Per al juliol, en canvi, les xifres estan entre un 65% i un 80% en funció de la comarca.

Canvi de tendència als càmpings

El sector del càmping ha experimentat un canvi de tendència des del 2015. Després de set anys de perdre clients, el ritme de reserves d’aquest any és bo i s’espera un augment d’entre un i dos punts per sobre de l’ocupació registra l’any passat, que ja va ser més bona que la dels anys anteriors. Pel que fa al juliol, l’Associació de Càmping de Girona preveu (especialment durant la segona quinzena) que les xifres se situïn a l’entorn d’un 70% i un 75%, mentre que a l’agost esperen una ocupació superior al 90%. Un 74% dels usuaris de càmping són estrangers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona