Economia

El Prat afronta un nou estiu de rècord

Inicia els mesos de més volum amb un creixement del 8,2% des del gener

A més, tornen les cues als controls

Aena no fa previsions de volum de passatgers, però les dades auguren un estiu de rècord a l’aeroport del Prat. Del gener al maig hi han passat uns 17,5 milions de passatgers, un 8,2% més que en el mateix període del 2016. I els mesos que venen ara són clau. La temporada d’estiu a l’aeroport va del 26 de març al 28 d’octubre, tot i que només entre juny i setembre es concentren el 40,6% del total de passatgers de l’exercici (44 milions el 2016).

Enguany, les companyies ofereixen en aquest període 347 rutes, de les quals 44 són noves (14 més que l’any passat), amb un total de 38,6 milions de seients oferts. A més, s’hi han de sumar les cues i les queixes pels controls de passaports. I és que aquest cap de setmana de Sant Joan van repetir-se les cues malgrat l’augment d’agents policials. Diversos usuaris s’han queixat en les últimes 48 hores a través de les xarxes socials de llargues esperes a la T2. “El nou sistema de passaports a l’aeroport no funciona i és inhumà. Mil persones en una sala sense aire condicionat”, va denunciar via Twitter l’actriu Natalia Tena .

El conseller de Territori, Josep Rull , també va piular que exigirà una nova reunió de la comissió de seguiment de la crisi del Prat.

Fonts de la policia espanyola van reconèixer “certa congestió” a última hora del divendres 23 de juny i en determinades hores del dissabte 24, però van precisar que hi havia vuit agents en la comprovació dels passaports. “El problema és ja de saturació i falta de capacitat de l’aeroport”, van assenyalar des del CNP, segons l’ACN.

En ple de debat sobre si l’aeroport està arribant a un punt de saturació, el secretari de Mobilitat, Ricard Font, treu urgència al problema: “Hi ha marge. El Prat té capacitat per a més de 55 milions de viatgers, però a meitat de la propera dècada haurem de plantejar la seva complementarietat amb Reus i Girona.” Des de la policia també es recrimina “certa mancança” en la gestió de les cues per part d’Aena a la T2, que concentra els vols low cost. “A l’estiu la situació serà pitjor”, preveu el CNP. Després de la crisi pel pont de l’1 de maig, el delegat del govern espanyol va anunciar 144 agents més al Prat, i aquest juny ja se n’hi han incorporat 82.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona