Economia

Dispuig preveu tancar l’any amb un creixement del 12% en la facturació

L’empresa de distribució d’aliments ha comprat el majorista Comercial Bosch Besalú

L’any passat va estrenar una nau per ampliar la divisió de peix fresc

L’empresa de distribució d’aliments Dispuig, amb seu a Girona, preveu tancar l’any amb una facturació de 33,8 milions d’euros. Aquesta xifra representa un augment del 12% respecte a la facturació del 2016, un percentatge de creixement de dues xifres que l’empresa manté “des de la sortida de la crisi”.

L’empresa disposa de sis línies de producte: postres, peix fresc, productes dietètics, Prodal (pernils, formatges, foie o delicatessen), carn fresca i congelats, que és “la part més important de l’empresa”. Dispuig disposa de 110 treballadors i la previsió és créixer fins als 115. “La nostra empresa té una estacionalitat important. Una part perquè una línia del nostre negoci són les postres i dins les postres hi ha els gelats i, però també perquè la demarcació de Girona a l’estiu creix molt amb l’arribada dels turistes”, comenta el gerent de Dispuig, Martí Peix.

L’empresa Dispuig està en constant creixement. El 1996 ja va doblar pràcticament la capacitat de l’empresa quan va decidir construir una nau ben bé al costat de la seu central, a Taialà. “Era una zona pròpia adjunta a la nau principal. L’ampliació ens va permetre modernitzar les instal·lacions, unes instal·lacions més pràctiques, productives i pensades realment per fer una feina amb el màxim de garanties i productivitat”, assegura el gerent. I ara pràcticament un any va estrenar una nova nau, a Taialà mateix, per ampliar la divisió de peix fresc. “Actualment el 50% de la nau està dedicada exclusivament al peix fresc”, manté. Aquesta nova nau inclou cambres de conservació i una sala d’elaboració per servir el peix al gust del consumidor.

El creixement de Dispuig també ve de la compra de “petites empreses” les quals “totes elles aporten manera de fer, proveïdors i nous clients”. En aquests darrers anys, l’empresa ha adquirit Exclusives Garay, Congelats Palafrugell, Congelats Olot, Prodal, Comercial Banyoles, SL i Comercial Bosch Besalú, que va entrar a formar part de l’empresa el gener passat. “Prodal no la vam comprar, sinó que tot el personal inclòs el propietari han vingut a treballar aquí. L’acord ha permès que Prodal pugui continuar la seva vida laboral i a nosaltres ens ha permès incorporar una línia que desconeixíem del tot”, explica Peix.

Dispuig té proveïdors arreu del món i clients a la demarcació de Girona –excepte a la Cerdanya–, comarques de Barcelona (Osona, Vallès Oriental i Maresme) i el Rosselló. “Ens hem estès com una taca d’oli”, manté el gerent de l’empresa. El vuitanta per cent dels seus clients són el canal horeca (hotel, restaurant i cafeteria) del tipus mitjà-alt, i un 14 per cent, establiments especialitzats i botigues tradicionals.

LA XIFRA

33,8
milions d’euros
és el volum de facturació que l’empresa Dispuig preveu per al tancament del 2017

LES FRASES

Al llarg dels anys l’empresa ha fet diferents innovacions com ara la classificació del producte per adaptar-lo al client
Hem aprofitat la crisi per millorar l’empresa i ara els esforços repercuteixen positivament
Martí Peix
GERENT DE DISPUIG


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA