Economia

Govern i agents rubriquen el pacte per la indústria

Puigdemont reivindica que Catalunya continuï sent industrial

El Pacte Nacional per la Indústria va viure ahir la seva posada en marxa oficial amb l’acte de la seva firma al Palau de la Generalitat, en el qual van participar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller d’Empresa, Santi Vila –que ha agafat el relleu del projecte iniciat amb Jordi Baiget al capdavant de la conselleria–, junt amb els presidents de les patronals Foment del Treball, Pimec i Fepime i dels sindicats majoritaris, CCOO i la UGT. Junts van simbolitzar l’activació d’un pacte dotat amb 1.844 milions fins al 2020 i que té per objectiu situar la indústria en l’eix del creixement econòmic i impulsar-la fins a un 25% del PIB en tres anys (ara ronda un 20%).

El president Puigdemont va destacar ahir que “més que mai” cal “reivindicar que Catalunya és i ha de continuar sent un país industrial”, i es va mostrar convençut també que amb les mesures que incorpora el pacte (116 actuacions) “Catalunya serà un país preparat per liderar la indústria del futur”. La signatura d’ahir culmina un viatge llarg, que ha durat anys i que a través de diferents noms i formes ha unit agents socials i administració per donar aquest impuls a un sector estratègic en el passat, però que va perdre pes durant els anys del boom a favor de la construcció i que va haver de lluitar contra la poca predisposició de molts municipis a tenir fàbriques.

Ahir els agents socials també es van felicitar per l’acord i van recordar que és la indústria el sector que pot generar major ocupació de qualitat en el futur i un model de creixement més sostenible. Internacionalització, ocupació, formació, indústria 4.0 o infraestructures i el cost de l’energia –un dels principals elements de feblesa de la indústria catalana, i especialment per a les pimes, segons el conseller Vila– són alguns dels grans eixos en què treballarà el pacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona