Economia

El sector pesquer treballa a Palamós la promoció

Primera trobada dels grups d’acció local de la pesca per establir contactes amb l’objectiu de buscar estratègies per als productes pesquers de proximitat

Representants dels dos Grups d’Acció Local de la Pesca (GALP), que engloba confraries, entitats del sector púbic, privat i social, es van trobar ahir a Palamós per establir contactes. El motiu principal de la reunió va ser treballar de manera conjunta i coordinada per reforçar el producte pesquer de proximitat de la zona. Aquesta ha esta la primera d’un seguit de reunions entre aquests grups de treball que s’ha preparat per establir contactes. A banda de reforçar el producte de proximitat es vol incidir a enfortir la cohesió per un bé comú en la gestió pesquera  del Mediterrani i, a la vegada, treballar per dinamitzar l’economia del  territori. I, en aquest punt, i segons els participants, és essencial la contribució que pot aportar el sector pesquer.

L’activitat ha estat encapçalada pels representants dels GALP de la Costa Brava i de les Terres de l’Ebre, i ha tingut la participació dels alcaldes de Palamós, Lluís Puig; de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni; així com representants dels dos GALP i també de regidors i tècnics municipals dels respectius ajuntaments.

Aquesta trobada ha servit per mostrar les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Palamós, el Museu de la Pesca, l’Espai del Peix, que ja és un referent, i també la llotja durant la subhasta.

Àrea d’influència

A la Costa Brava, el GALP està format per 11 confraries de pescadors, i els seus municipis, 10 entitats del sector públic, 2 entitats del sector social i 8 entitats del sector privat. El projecte incideix en una superfície de 359 quilòmetres quadrats  i comprèn, a més de Palamós, els municipis pesquers de Blanes, Cadaqués, l’Escala, Llançà, Lloret de Mar, el Port de la Selva, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí i Tossa de Mar.

LA XIFRA

54
són les entitats
dels sectors públic, privat i social del GALP a la Costa Brava, que incideixen en uns 359 km².


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona