Economia

Pagesia

La marxa lenta dels pagesos de la fruita dolça acaba amb una concentració davant la seu de la CE a Barcelona

Els productors exigeixen a la Unió Europea l’aplicació de mesures excepcionals per retirar un estoc de 40.000 tones

Una setantena de pagesos del sector de la fruita dolça s’han concentrat aquest dilluns davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona després d’una marxa lenta en cotxes i furgonetes des d’Alcarràs. El president de la plataforma en defensa del sector de la fruita, Jonathan Sanjuán, i el president d’Asaja, Pere Roqué, s’han reunit amb el director de la representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, per fer-li entrega d’una carta dirigida al comissari d’agricultura europeu, Phil Hogan.

Els pagesos exigeixen a Brussel·les l’aplicació de les mesures excepcionals contemplades dins la Política Agrària Comuna (PAC) que permetrien retirar un estoc de 40.000 tones i fer front a la crisi dels preus que està afectant a 35.000 famílies. Denuncien que perden diners perquè amb els preus de venda no cobreixen els costos de producció.

Ara es troben “a l’expectativa” i adverteixen que, si no hi ha cap reacció en les pròximes setmanes, emprendran noves mesures de pressió.

A més, els alcaldes de Corbins, la Granja d’Escarp, Torre-serona, Albesa, Soses, Alcarràs i Torrelameu es reuneixen aquest vespre en aquesta darrera localitat per redactar un manifest conjunt en defensa de la pagesia i “dels preus justos que s’haurien de cobrar”.

Els responsables municipals volen denunciar “la greu situació que es viu a la plana de Lleida, amb uns preus de la fruita insostenibles pel món agrari”, que comporta que els pagesos estiguin cobrant per la fruita de pinyol que produeixen per sota dels costos de producció. Remarquen que la vida d’aquestes i altres localitats lleidatanes “depèn de la pagesia” i, en aquest sentit, els alcaldes volen conscienciar la ciutadania que “sense la pagesia no hi ha futur al territori”.

“D’una vegada per totes hem de treballar per anar tots junts a exigir uns preus justos on la gent que vol viure de la pagesia ho pugui fer amb dignitat”, defensen. El manifestat estarà obert a la altres alcaldes que també s’hi vulguin adherir. Així mateix, els promotors del text plantegen organitzar “un gran acte” de suport al sector “perquè el problema d’uns, és el problema de tots”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona