Economia

França

Un sector dinàmic de l’economia

El turisme desborda París

Després d’una forta caiguda a causa dels atemptats terroristes, la freqüentació de visitants augmenta un 10% al territori francès

La capital és la ciutat del món amb més habitatges de la plataforma Airbnb

Han tornat. Els turistes nord-americans, asiàtics i europeus regressen als carrers de París. Després d’una forta caiguda del turisme el 2016, provocada per l’onada d’atemptats que va sacsejar el país, la freqüentació turística a França ha crescut un 10,2% en el segon trimestre d’aquest any, segons dades de l’Insee. El govern francès preveu que el 2017 acolliran fins a 89 milions de visitants, una xifra clarament superior als 82,5 milions de l’any passat, quan el nombre va reduir-se un 6%. D’aquesta manera, França espera consolidar-se en el primer lloc del podi mundial del turisme, al davant dels Estats Units i Espanya.

Tot i que aquest any hi ha hagut cinc intents d’atacs amb ànim terrorista en llocs emblemàtics de París, com ara el Museu del Louvre i els Camps Elisis, el terrorisme gihadista ha deixat de ser una amenaça que allunya els turistes de França. “Els atemptats poden produir-se a qualsevol ciutat, a Amsterdam o a Brussel·les”, assegura Karin Timmer, una bibliotecària holandesa de visita la capital francesa amb el seu marit.

“Pensava que la ciutat estaria més buida”, reconeix Lola Lluch, de 49 anys. Aquesta funcionària valenciana lamenta haver hagut d’“esperar mitja hora per superar el primer control de seguretat” i després haver hagut de “renunciar a pujar la Torre Eiffel perquè hi havia massa gent”. Encara que aquest agost un jove amb un trastorn psiquiàtric va intentar agredir amb un punyal un grup de militars que vigilaven el famós monument, Lluch admet que no va “valorar l’amenaça terrorista a l’hora de venir”. “Resulta xocant veure soldats patrullant pels carrers. Però, en comparació amb la meva ciutat, París és una ciutat molt més segura”, explica el colombià Samy A., de 23 anys, que ha decidit aprofitar un dels rars dies de bon temps a l’agost a París per prendre el sol en una de les noves atraccions de la capital: el canal de la Villette. Hi van inaugurar el 18 de juliol una estructura de 100 metres de llarg en què està autoritzat banyar-se. Es tracta de la primera vegada des del 1923 que es permet nedar en una de les canalitzacions de la ciutat. La iniciativa s’emmarca en la voluntat de l’alcaldessa, Anne Hidalgo, de permetre els banys en tots els rius i canals de París de cara als Jocs Olímpics del 2024. A més d’il·lustrar les múltiples possibilitats d’oci de París, el canal de la Villette també representa la cara fosca del turisme: la gentrificació. Situada al nord-est de la ciutat, en un antic barri industrial, aquesta zona ha vist en les últimes dècades com els preus immobiliaris es disparaven i les classes treballadores hi eren cada cop menys presents. Un procés que s’ha accentuat amb la proliferació dels apartaments turístics d’Airbnb. Amb més de 41.000 pisos, París és la campiona mundial dels habitatges oferts en aquesta polèmica plataforma. “París ha perdut 20.000 habitatges, transformats en apartaments turístics. Així que els barris del centre han vist baixar la seva població”, assegura Ian Brossat, regidor d’Habitatge. Fins a l’1 de desembre, els anunciants d’Airbnb hauran de registrar-se a l’Ajuntament de París i podran llogar les seves habitacions durant un màxim de 120 dies l’any. L’objectiu: que el turisme no amenaci la convivència amb els habitants locals.

89
milions
de turistes visitaran França aquest any, segons les previsions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona