Economia

turisme

balanç

Les pernoctacions en hotels catalans creixen un 2,8% interanual al juliol

S’incrementen en 1,9% interanual els viatgers que visiten Catalunya, segons l’última enquesta de l’INE

Barcelona és el punt turístic amb més pernoctacions al juliol

Les pernoctacions en establiments turístics hotelers han augmentat un 2,8% interanual durant el mes de juliol a Catalunya i s’han situat en els 8,4 milions, segons ha publicat aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística espanyol (INE). El nombre de viatgers que visiten el Principat s’ha incrementat un 1,9% interanual al juliol i ha assolit els 2,4 milions. La seva estança mitjana és de 3,43 dies.

Al conjunt de l’Estat, durant el mes de juliol es registren 43,6 milions de pernoctacions en establiments hotelers, un 1,6% més que en el mateix mes de 2016. Les pernoctacions de viatgers residents a Espanya disminueixen un 1,9% i les dels no residents augmenten un 3,5%. L’estada mitjana baixa un 0,1% respecte al juliol de 2016, situant-se en 3,7 pernoctacions per viatger.

Per territoris, Andalusia, Catalunya, País Valencià i Canàries són les destinacions principals dels viatgers residents a l’Estat al juliol, amb taxes anuals de variació en el nombre de pernoctacions del -5,3%, -1,8%, -5,3% i -1,3%, respectivament.

La principal destinació triada pels viatgers no residents són les Illes Balears, amb un 34% del total de pernoctacions. En aquest territori les pernoctacions d’estrangers pugen un 0,9% respecte a juliol de 2016. Les següents destinacions dels no residents són Catalunya (amb el 21,2% del total de pernoctacions i un creixement del 4,6%) i les Illes Canàries (amb el 19,3% del total i un augment del 1,4%).

Al juliol es cobreix el 73,1% de les places ofertes, amb un augment anual del 0,7%. El grau d’ocupació per places en cap de setmana puja un 2,2% i se situa en el 77,3%. Illes Balears presenta el major grau d’ocupació per places durant el juliol (90,7%), seguida de Canàries (83,6%) i Catalunya (77,7%).

Els punts turístics amb més pernoctacions són Barcelona, Madrid i Benidorm.

Els viatgers procedents del Regne Unit i Alemanya copen el 24,9% i el 22,2%, respectivament, del total de pernoctacions de no residents en establiments hotelers de l’Estat al juliol. El mercat britànic baixa un 5,2%, mentre que l’alemany creix un 9,4%. Els següents mercats emissors són França, Països Baixos i Itàlia; les pernoctacions dels viatgers procedents d’aquests països suposen unes taxes anuals del -7,1%, 11,2% i 3,1%, respectivament.

La facturació mitjana per habitació ocupada (ADR) va ser de 98,5 euros, un 6,1% més en comparació al juliol del 2016, i l’ingrés per habitació disponible (RevPar), condicionat a l’ocupació registrada, va ser de 74,8 euros, amb un repunt interanual del 7,9%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona