Economia

municipal

comerç

El nou Mercadona de Calella obrirà el 4 de setembre

L’equipament, a tocar de la part alta de la riera Capaspre, substituirà les instal·lacions actuals a peu de la carretera N-II

L’edifici ha costat 3,2 milions d’euros i la urbanització de la zona, rotonda inclosa, 1,4 milions més

Mercadona aixecarà la persiana del nou edifici a tocar de la part alta de la riera Capaspre de Calella el dilluns 4 de setembre. Malgrat que estava previst que l’equipament comercial començaria a funcionar durant el tercer trimestre d’aquest any, el calendari d’obres s’ha executat amb més rapidesa i s’ha pogut avançar fins a l’inici del mes vinent. Fonts de Mercadona van confirmar ahir la data i van recordar que no es tracta d’una nova incorporació de local, sinó d’una substitució de botiga. L’actual, a tocar de la carretera N-II a la zona de l’antic càmping La Granja, continuarà funcionant fins al dissabte 2 de setembre. La inversió de la firma en la construcció de la botiga ha estat de 3,2 milions. A aquesta xifra, cal afegir-hi els 1,4 milions que ha costat la urbanització del voltant per garantir la futura fluïdesa del trànsit al comerç, per a la qual cosa ha calgut habilitar una rotonda sobre la riera Capaspre, cobrir parcialment una part de la riera, ampliar el vial de pujada fins a la rotonda i reconstruir el pont de la riera del carrer Benavente, entre altres actuacions.

Les obres de condicionament de l’espai van començar a principi de juny i van ser precedides per una modificació urbanística aprovada pel ple per incloure en els terrenys la qualificació d’ús comercial. La modificació també va comportar la reducció de l’edificabilitat, que va passar d’una planta baixa més quatre pisos a una planta baixa més dos. La nova botiga disposarà d’un aparcament a nivell de carrer amb 160 places i implementarà el nou concepte de botiga eficient que la firma valenciana ja està estenent arreu del territori i que té els seus punts forts en el disseny d’espais més grans i diàfans, l’estalvi energètic –amb una previsió d’un 40% menys de despesa elèctrica– i la redistribució de les seccions amb la incorporació de noves com ara la del punt d’acabat de la carn.

Destí per al local buit

Les mateixes fonts de la companyia Mercadona han assegurat que encara no està clar quin serà el destí del local que quedarà buit. Els treballadors sí que està previst que es traslladin tots al nou centre. Mercadona va tancar el 2016 amb un volum de compres a Catalunya que arriba als 3.450 milions d’euros, té 256 botigues al territori i una plantilla d’11.726 persones.

LA XIFRA

1.600
metres quadrats
ocupa la zona de venda del nou edifici que Mercadona inaugurarà el 4 de setembre a Calella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona