Economia

setge a l'1-O

La Cambra de Comerç d’Espanya dona suport a l’actuació del govern espanyol contra el referèndum de l’1-O

Josep Lluis Bonet diu que el procés no ha generat “danys greus de sortida d’empreses” però la independència seria “una catàstrofe”

La Comissió Executiva de la Cambra de Comerç d’Espanya ha aprovat aquest dimarts una declaració institucional que –segons ha anunciat el seu president, Josep Lluis Bonet- “dona suport al govern [espanyol] en la defensa d’aquest ordre constitucional, legal i estatutari”, però alhora aposta pel “diàleg dins de la Constitució i la llei” com a eina “imprescindible” per “recuperar la normalitat social i institucional a Catalunya dins d’Espanya.

Bonet ha recordat que “els empresaris necessiten estabilitat per desenvolupar la seva activitat” i ha apuntat que a Catalunya hi ha empresaris que estan en la línia d’aquesta declaració i altres que són independentistes, “i per tant el que cal fer és parlar”.

En aquesta línia ha insistit que “de moment” el procés independentista no ha generat “danys greus de sortida d’empreses”, i ho ha atribuït al fet “que la gent no s’ha cregut que això pugui progressar”. No obstant això, ha augurat que la independència seria “una catàstrofe per a Catalunya, per a Espanya i per a Europa”. Bonet també ha apuntat que de moment el govern espanyol “està encertant en l’actuació proporcionada respecte als actes del procés”, i no ha descartat que pugui arribar a aplicar l’article 155 de la Constitució.

En una declaració als mitjans, Bonet ha expressat la “preocupació” de la Cambra per la situació a Catalunya. “Els empresaris necessiten estabilitat per desenvolupar la seva activitat” i “hem considerat necessari i oportú fer aquesta declaració”, ha afirmat. En tot cas ha apuntat que el procés independentista “afecta l’estabilitat, certesa i seguretat jurídica” necessària per al creixement econòmic, i que considera “inconstitucionals” les lleis de desconnexió aprovades pel Parlament de Catalunya.

Segons Bonet, “l’ordre constitucional legal i estatutari ha de prevaldre”, i la Cambra de Comerç d’Espanya”, però afirma que aquest diàleg “s’ha de fer en el marc de la Constitució i la llei”. Segons el seu criteri, Catalunya “ha de seguir essent” una “part essencial d’Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA