Economia

municipal

turisme

Malgrat Turisme es dissoldrà set anys després de ser creat

La desaparició de l’empresa pública, creada pel PSC, era un dels punts de l’acord del quadripartit de JxM, ERC, el PDeCAT i la CUP

Serà a finals d’any i l’Ajuntament farà directament la promoció turística del municipi

Malgrat Turisme, l’empresa pública creada com a aposta personal de l’alcaldessa socialista Conxita Campoy l’any 2010, passarà a ser història a finals d’any. Tot i ser una informació que circulava pels passadissos des de feia mesos, no ha estat fins aquesta setmana que s’ha comunicat oficialment en el marc del consell d’administració. Una decisió que haurà de ser ratificada per ple. La mesura ja formava part dels acords signats pel govern quadripartit de JxM, ERC, el PDeCAT i la CUP però, segons defensa la regidora de Turisme, Ester Martínez (ERC), es fonamenta en diferents arguments de pes. “Plantegem un model alternatiu com pot ser el Consell Municipal de Turisme i Comerç que potenciarà i desenvoluparà les sinergies que poden sorgir del mateix Ajuntament i que permetrà la participació directa del sector privat”, indica la regidora. Martínez defensa, però, la bona feina feta fins ara per Malgrat Turisme, però insisteix que el nou model de promoció lligat al consistori “permetrà que les decisions que es prenguin ho siguin de manera més transparent i que siguin fiscalitzades no només pel govern de torn, sinó en el ple, que és obert i de caràcter públic”. Pel que fa als treballadors de l’empresa, Martínez especifica que es reincorporaran a l’Ajuntament “amb les mateixes garanties professionals, drets econòmics actualitzats i antiguitat”. La desaparició de Malgrat Turisme forma part d’una actuació més àmplia que afecta un nou disseny de la regidoria de Turisme i Desenvolupament Econòmic “que s’ha de desenvolupar a partir dels recursos actuals i que hi ha previst d’ampliar tant amb recursos humans com en direcció tècnica especialitzada que en el dia d’avui no s’han assolit”.

La confirmació de la notícia no ha agradat gens al PSC, que el mes de febrer va perdre l’alcaldia per una moció de censura, i que lliga la dissolució de Malgrat Turisme “a una mera qüestió política per destruir allò” que van “construir els socialistes”.

El portaveu del grup municipal del PSC, Joan Mercader, es mostra molt crític amb la mesura, que considera “poc argumentada i sense un raonament clar”. En aquest sentit recorda que en matèria de transparència l’empresa pública ja se sotmetia cada any a una auditoria i que els comptes “s’aprovaven per ple”. “I pel que fa a la participació del sector privat, ja estava representant en el consell d’administració i participava en les decisions que es prenien”, assenyala. Per Mercader, que destaca “la gran feina feta fins ara pels professionals de Malgrat Turisme”, no es tracta en cap cas d’una decisió conjunta de tots els grups de govern, sinó d’una imposició de la CUP en les negociacions del pacte i que la formació ja defensava en el seu programa electoral.

LA FRASE

El Consell Municipal de Turisme potenciarà i desenvoluparà les sinergies amb l’Ajuntament
Ester Martínez (ERC)
regidora de turisme de l’ajuntament de malgrat de mar

LA FRASE

Respon a una mera qüestió política per destruir allò que vam construir els socialistes
Joan Mercader
portaveu del grup municipal del psc a l’ajuntament de malgrat

Enfrontats per les al·legacions

Les tibantors entre el govern i el principal grup de l’oposició a Malgrat es multipliquen. La darrera correspon a les al·legacions que els socialistes han presentat a la modificació pressupostària del mes d’agost i que puja a 334.500 euros. La formació reclama que es conservi la partida de més d’1 milió d’euros per a la urbanització dels carrers Llibertat i Sant Elm, que no es rebaixi la partida destinada a millores urbanes i que hauria d’incloure el procés participatiu, que tampoc es retallin els diners destinats al centre obert i que es mantingui la partida destinada a subvencionar l’IBI de les persones amb dificultats econòmiques. La resposta del govern, a través de la portaveu Neus Serra (PDeCAT) ha estat que les al·legacions “han posat en risc els ajuts per a lloguer, entre d’altres, amb l’únic objectiu d’entorpir el funcionament del govern”. En concret, segons destaca Serra, els terminis per resoldre aquestes al·legacions –que demà seran desestimades en el ple– han fet inviable iniciar els tràmits per als lloguers, per a les obres de climatització de la biblioteca, per millorar les pistes d’atletisme, per a la creació de l’OAC i per adquirir els nous sistemes de cardioprotecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona