Economia

Territori

Multa de 2,8 milions a Endesa per l’apagada

La Generalitat sanciona la companyia pel gran tall de llum del març

El Departament d’Empresa i Coneixement ha incoat un expedient sancionador a Endesa Distribución Eléctrica per la interrupció del subministrament elèctric que durant els dies 24, 25, 26 i 27 de març va afectar la demarcació de Lleida. Es van produir 137 incidents a la xarxa de mitjana tensió i 159 incidents a la xarxa de baixa tensió de Lleida, que van arribar a deixar sense subministrament elèctric un màxim d’uns 17.000 usuaris fins al dia 26.

L’expedient informatiu imputa a la companyia dues infraccions “molt greus”, la interrupció del subministrament elèctric i l’incompliment dels terminis de reposició del servei. Per això, Empresa i Coneixement proposa inicialment una sanció de 2,8 milions d’euros per a Endesa. La companyia podrà presentar al·legacions a l’expedient sancionador i podria veure reduïda en un 20% la sanció si reconeix voluntàriament la seva responsabilitat o bé si abona la multa proposada en qualsevol moment anterior a la seva resolució.

La interrupció del subministrament elèctric de finals del mes de març va afectar 72 municipis de les comarques lleidatanes i un total de 42.611 usuaris, en diferent magnitud, segons conclou l’expedient informatiu

L’expedient informatiu sobre els fets conclou que la companyia va interrompre el subministrament i va incomplir els terminis de reposició del servei. Segons Empresa i Coneixement, això constitueix una vulneració de la Llei 24/2013, del sector elèctric, ja que “el subministrament només es pot interrompre quan aquesta possibilitat consti al contracte, quan sigui imprescindible per al manteniment i la reparació d’instal·lacions, la millora del servei o raons de seguretat o quan hagin transcorregut almenys dos mesos des que s’hagi requerit el pagament del servei”.

A més, “la reposició del servei en 10 d’aquests municipis va incomplir la Llei 18/2008, de garantia i qualitat del subministrament elèctric, ja que es va excedir el temps establert per a la reposició del 90% dels usuaris afectats”. L’expedient descarta que “les interrupcions es deguessin a una causa de força major, ja que les condicions meteorològiques no van constituir una situació d’excepcionalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona