Economia

Economia

L’empresa Lacrem presenta un ERO per a 153 treballadors

Afecta les plantes del Poblenou de Barcelona, Palau-solità i Plegamans i Santa Perpètua de Mogoda

El fabricant de gelats Farggi i Kalise proposa novacions contractuals i una vuitantena d’acomiadaments

L’empresa Lacrem, divisió del grup de restauració Farga que es dedica a la fabricació de gelats, ha presentat un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per a 153 treballadors dels 665 que té el grup en les tres plantes afectades, segons han informat aquesta tarda els sindicats. La companyia proposaria a la meitat dels treballadors afectats per l’expedient una novació contractual voluntària per passar de fixos a fixos-discontinus sense cobrar cap indemnització, segons fonts sindicals. L’altra meitat dels afectats seran acomiadats, i una part seran substituïts per treballadors externs d’una empresa de serveis, també segons els sindicats, que apunten que si no surten voluntaris per la novació contractual voluntària, finalment aquests també perdran la feina.

Les mesures afectarien els treballadors de les plantes del Poblenou de Barcelona, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, aquests dos últims, centres de producció de Kalise-La Menorquina que el grup català va comprar fa uns mesos. En total, hi ha 665 treballadors en les tres fàbriques.

Els sindicats CCOO, UGT i USOC han rebutjat l’ERO i exigeixen la seva retirada: “Ens oposem als acomiadaments, però també a la precarització de l’ocupació que suposen tant les novacions de contractes a fixes-discontinus com l’externalització de serveis”, asseguren en un comunicat conjunt. Avui s’ha celebrat la tercera reunió de consultes de l’ERO entre la direcció de l’empresa i els sindicats amb representació a la mesa negociadora i és previst que demà tingui lloc una nova reunió amb la mediació de la Inspecció de Treball. A més, els sindicats han convocat per a dijous assemblees informatives de treballadors per valorar les possibles accions de protesta.

La compra, a l’abril

El grup Farga va tancar finalment el passat mes d’abril la compra del grup Kalise-La Menorquina gràcies a l’entrada del fons de capital Black Toro Capital en l’accionariat de Lacrem. L’operació contemplava, segons va informar la companyia en el seu moment, l’adquisició del “seu negoci de gelats, instal·lacions industrials, xarxa de distribució i delegacions comercials a la Península Ibèrica i Balears”. La inversió de Black Toro Capital en el grup vorejava els 40 milions d’euros.

Segons va explicar llavors Farga, “el procés d’integració es realitzarà de forma progressiva, consolidant un sòlid projecte de futur” gràcies al fons de capital, que Farga definia com un “fons d’inversió especialitzat en processos de transformació”.

“La unió”, deia, “reforçarà la posició de Farggi i La Menorquina en el mercat nacional i d’exportació, creant la major xarxa pròpia de distribució de gelats d’Espanya”.

El grup Farga opera amb tres marques destacades: Farggi, Farga i Farggi Café. L’empresa la va fundar l’any 1957 l’empresari lleidatà Jesús Farga i Muntó i ara està en mans de la segona generació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries