Economia

Procés sobiranista

1-O

El Sabadell es dispara un 3% després de saber-se que es planteja marxar

Aquesta tarda valoraran un canvi de seu social per avançar-se a la declaració d’independència i mantenir l’aixopluc del marc regulador del Banc Central Europeu

El domicili es podria establir Madrid, Alacant o Oviedo

Els serveis centrals continuarien a Barcelona

Caixabank informa que prendrà “les decisions necessàries” en el “moment oportú”

El consell d’administració del Banc Sabadell ha convocat una reunió extraordinària la tarda d’avui dijous per analitzar el canvi del domicili social de l’entitat davant la incertesa que està originant el procés independentista, segons han informat a Europa Press fonts del mercat.

Caixabank, per la seva part, ha informat que adoptarà les “decisions necessàries, en el moment oportú, sempre amb l’objectiu de fer prevaler els interessos dels clients, accionistes i empleats”.

CaixaBank ha sortit així al pas de les expectatives creades en el sector financer arran d’haver-se sabut avui que el Banc Sabadell reunirà aquesta tarda el seu consell d’administració en una cita extraordinària per decidir si trasllada la seva seu social a Madrid o a Alacant, davant l’eventualitat que el Govern català declari unilateralment la independència de Catalunya.

L’entitat que presideix Jordi Gual compta amb una xarxa d’oficines de més de 5.400 oficines a tot Espanya i amb 15,8 milions de clients, i gestiona uns recursos de clients de prop de 350.000 milions d’euros.

Fonts oficials del Sabadell han explicat que l’objectiu del canvi de seu social seria garantir la seguretat jurídica que proporciona el marc regulador del Banc Central Europeu (BCE).

Banc Sabadell es disparava més d’un 3% en Borsa després de conèixer-se que el seu consell d’administració es reunirà aquesta tarda per analitzar el canvi del seu domicili social davant les tensions de Catalunya.

El trasllat de la seu social del Banc Sabadell podria efectuar-se d’aquí a unes hores un cop s’hagi rebut ’llum verd’ per part del consell d’administració de l’entitat, sense necessitat de convocar una junta extraordinària d’accionistes, perquè els estatuts de l’entitat catalana així ho contemplen.

D’aquesta manera, el banc s’avançaria a la celebració del ple del Parlament de Catalunya del proper dilluns, en el qual es podria aprovar la declaració unilateral d’independència de la regió després del referèndum il·legal celebrat diumenge passat

Entre les ciutats candidates a acollir el domicili social del Sabadell hi ha Madrid, Alacant i Oviedo, encara que els serveis centrals de l’entitat, en qualsevol cas, seguirien situats a Barcelona.

Les fonts consultades han assegurat que la posició de liquiditat del banc no s’ha vist afectada per la incertesa política i econòmica a Catalunya, encara que sí reconeixen que la volatilitat experimentada durant les últimes sessions borsàries ha despertat certa preocupació a l’entitat.

El mercat acollia la notícia sobre l’entitat catalana amb un impuls del 3,08% entorn de les 12 hores, incrementant el preu de l’entitat fins als 1,64 euros per acció. El valor, que encapçalava les pujades de l’Ibex al migdia, s’ha donat així la volta després d’experimentar una caiguda del 3,3% en els primers compassos de la sessió.

Caixabank, per la seva banda, també experimentava alces a mig matí, però menys accentuades; el banc pujava un 0,61%, la qual cosa l’empenyia a situar el seu preu en els 3,93 euros per acció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA