Economia

procés sobiranista

trasllats de seus

Colonial trasllada el domicili social de Barcelona a Madrid

El consell d’administració de la immobiliària ha pres la decisió per unanimitat

La immobiliària Colonial ha anunciat aquest dilluns a la tarda que trasllada el seu domicili social a Madrid. El consell d’administració de la companyia que presideix Juan José Brugera ha acordat per unanimitat que la nova seu social serà a les oficines que té al número 52 del passeig de la Castellana. Fins ara, estava a la Diagonal de la capital catalana.

L’empresa, que cotitza a l’Ibex 35 des que al juny va substituir el Banc Popular, segueix els passos d’una quinzena de companyies catalanes que també han traslladat la seu. Els consells d’administració de Cellnex i Abertis es reuneixen aquest dilluns per valorar si canvien la seu. Així doncs, de les set companyies catalanes que hi ha a l’Ibex, Grifols podria ser l’única que de moment manté el domicili a Catalunya.

Reunió d’urgència.

Brugera també és president del Cercle d’Economia, entitat que va emetre un comunicat la setmana passada per alertar de les conseqüències “molt greus” d’una declaració d’independència a Catalunya.

La companyia té una capitalització en borsa de 3.041 milions d’euros. Les accions van baixar un 1,4% el divendres, però aquest dilluns han repuntat un 2,6%. El seu valor en borsa ha caigut un 10% des de mitjan setembre, quan l’acció es va arribar a cotitzar a 8,6 euros.

Colonial és propietària d’una cartera d’edificis d’oficines repartits per Madrid, Barcelona i París. Té 42 actius a Espanya i 21 a França. Durant el primer trimestre de l’any, els darrers resultats que hi ha disponibles, Colonial va disparar el benefici fins als 437 milions d’euros, un 90% més que en el mateix període de l’any passat. Aquest fort increment dels beneficis es deu a la conversió en Socimi (societat anònima cotitzada d’inversió immobiliària), exempta de tributar l’impost de societats. Durant el 2016, els ingressos el benefici net del grup es va situar en 274 milions d’euros, un 34% menys.

El Consell de Ministres va aprovar divendres un decret urgent per facilitar que les empreses amb seu a Catalunya poguessin traslladar la seu social en alguna altra part de l’estat espanyol sense necessitat sense necessitat de sotmetre-ho a la junta d’accionistes. Des del dissabte al matí, totes les companyies poden canviar de seu social només amb un acord del consell d’administració.

Des de la setmana passada, una quinzena d’empreses ja han anunciat que modifiquen la seva seu social. Es tracta d’un canvi que no implica moviment de treballadors i d’oficines i, segons el Govern, té un efecte mínim en la recaptació tributària a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona