Economia

economia

ACS presenta l’OPA contra Abertis a través de la seva filial alemanya Hochtief

L’oferta de l’empresa de Florentino Pérez és de 18,76 euros per acció i supera la feta per Atlantia, que paga 16,5 euros

Valora Abertis en 18.580 milions

Guerra d’OPA per comprar Abertis. Finalment, a través de la seva filial alemanya Hochtief –de la qual des de l’any 2011 té el control efectiu–, el grup constructor ACS, del controvertit empresari Florentino Pérez, va presentar ahir una contraoferta sobre el gestor d’infraestructures Abertis, que supera la presentada per Atlantia i suposa la valoració de la catalana (ara amb seu al madrileny Paseo de la Castellana) en 18.580 milions d’euros. Segons el document presentat a la Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) a mitja tarda, quan es van suspendre de cotització tant Abertis, ACS com de Cellnex, el grup constructor ofereix 18,76 euros per cada acció d’Abertis, un preu que està un 13,6% per sobre del que el grup italià Atlantia ofereix en la seva oferta pública d’adquisició d’accions (OPA), que és de 16,5 euros. A més, supera en un 6% l’última cotització de la companyia de concessions d’autopistes i satèl·lits, que ahir mateix, abans de la suspensió cautelar, estava fixat en 17,70 euros. En el moment de tancar la borsa, el preu de l’acció havia pujat fins als 18,84 euros.

A banda d’això, l’OPA presentada per l’empresa del president del Real Madrid preveu també un bescanvi d’accions a raó de 0,1281 títols de nova emissió de Hochtief per cada acció d’Abertis, amb el limit, això sí, que només afectarà el 19,5% del capital de la companyia.

Hochtief ha presentat un aval de JP Morgan per valor de 14.963 milions d’euros, que seria la part de l’oferta que es planteja pagar en efectiu. Quant al pagament en accions, Hochtief farà una ampliació de capital de 3.670 milions d’euros a la qual no està previst que hi vagi ACS, que ara té el 71,72% del capital i que el reduiria fins al 50%.

L’empresa de Florentino Pérez no és l’únic pretendent que li ha sortit, a Abertis, que el 15 de juny passat ja va rebre una oferta pública voluntària d’adquisició (OPA) per la totalitat del seu capital social a càrrec d’Atlantia, de la família Benetton. L’oferta va ser finalment aprovada per la CNMV el 9 d’octubre passat, però amb la contraoferta d’ACS el termini d’acceptació queda de moment suspès. Ahir mateix, Atlantia ja preveia millorar la seva oferta inicial i assegurava que tenia la capacitat financera per llançar, en els pròxims mesos, una OPA millorada i “més competitiva”.

Si prosperés la compra de Hochtief, la seu es fixaria a Essen, Alemanya, i el nou grup estaria present en 40 països i generaria uns ingressos de 24.800 milions.

LA XIFRA

18,84
euros
es van pagar per cada acció d’Abertis ahir en el moment de tancar mercats. L’acció es va revalorar un 7,02%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona
economia

Mataró guanya una primera demanda al Corte Inglés que li reclama 24 milions

Mataró
unió europea

Anul·len una multa a Google per pràctiques abusives en publicitat

barcelona

El Consorci de les Gavarres augmenta un 14,36 % el pressupost 2025

monells

El Girocamping PRO presentarà noves eines per potenciar la sostenibilitat

SANT PERE PESCADOR
Economia

El BBVA no apujarà l’oferta de l’opa al Sabadell perquè ja és “molt atractiva” pels accionistes

barcelona
economia

Nous ajuts per impulsar el comerç de Mataró

mataró

L’ampliació de l’Outlet Gran Jonquera s’obrirà el mes d’octubre

LA JONQUERA