Economia

empresa

Abertis va guanyar 735 milions fins el setembre, un 2% més

La concessionària de peatges apunta que el creixement és del 20% “en termes comparables”

Explica els guanys per l’increment del trànsit i la incorporació de nous negocis

El grup d’infraestructures Abertis ha tancat els primers nou mesos de l’any amb un benefici net de 735 milions d’euros, un 2% més que en el mateix període de l’any anterior, i un 20% més en termes comparables, segons ha informat avui a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El creixement del trànsit i la incorporació de nous negocis han impulsat aquests resultats, amb uns ingressos de 4.186 milions, un 16% més. Immersa en una guerra d’OPA, Abertis ha fet públics avui aquests resultats, dies després que ACS s’hagi sumat al grup italià Atlantia (de la família Benetton) en la licitació pel grup d’infraestructures amb una contraopa a través de la seva filial alemanya Hochtief.

El marge brut d’explotació (o ebitda) ha arribat als 2.754 milions d’euros, un 14% més, gràcies a l’impuls del seu pla d’eficiències operatives, segons explica la companyia, que recentment ha traslladat la seva seu a Madrid. El trànsit segueix la tendència a l’alça en els primers nou mesos del 2017, amb increments destacats a Espanya (4,2%); Itàlia (3%) i França (1,4%), mentre que, a Llatinoamèrica, destaquen els increments de Xile, (4,2%) i el Brasil (2,8%), a la vegada que ressalta el bon comportament del trànsit a l’Índia (2,2%).

Les inversions realitzades durant aquests nou primers mesos de l’any han aconseguit la xifra rècord de 3.200 milions d’euros, entre les que destaquen els 2.214 milions destinats a incrementar la participació a Sanef, així com les inversions fetes al Brasil (374 milions), Itàlia (179 milions), França (70 milions) i Xile (58 milions). Precisament, avui està previst que Arteris, filial d’Abertis al Brasil, firmi el contracte de concessió de Via Paulista, que va ser adjudicada el mes d’abril per un període de 30 anys i un compromís d’inversió de 1.500 milions d’euros.

La companyia ha recordat que, amb independència del deure de passivitat al qual l’obliguen les ofertes d’adquisició pública sobre Abertis, el grup prossegueix la seva activitat quotidiana i està en condicions d’aprofitar “totes les oportunitats que se li presentin”. En aquest sentit, participa en diferents projectes com ara l’anomenat Inframix, en què la filial del grup Autopistas participa i l’objectiu del qual és provar la convivència de vehicles autònoms amb vehicles tradicionals a l’autopista AP-7 a Girona.

Increment del deute

El grup ha reduït el cost del deute corporatiu fins al 2,1% en els nou primers mesos del 2017 i, el passat 6 d’octubre va tancar la recompra d’obligacions emeses per la seva filial italiana Autostrada Brescia de la companyia A4 Holding, per un valor de 200 milions.

El deute net consolidat se situa a 30 de setembre, en 15.425 milions d’euros, front als 14.377 milions al desembre del 2016, increment que es deu a la incorporació de nous actius al perímetre de consolidació i a l’increment de la participació en HIT (Sanef) i A4 Holding (Itàlia).

El venciment del deute se situa en 5,3 anys de vida mitjana i dos terços del total d’aquesta es constitueixen amb garantia dels propis projectes.

El consell d’administració d’Abertis va acordar divendres passat el pagament d’un dividend per un import brut de 0,40 euros per acció fins a arribar a un total de 396 milions d’euros i la distribució dels quals es durà a terme durant la primera quinzena de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA