Economia

turisme

balanç

El context polític no afecta el rècord de pernoctacions

Els hotels catalans registren el millor mes de setembre de la història i superen els 6,6 milions de nits contractades

Les xifres desactiven les alertes de l’Estat sobre l’impacte del procés en l’economia

Els establiments hotelers catalans van batre al setembre el seu rècord de clients i de pernoctacions en aquest mes segons les dades oficials de la sèrie històrica que compila l’institut estadístic espanyol, l’INE, des de fa gairebé dues dècades.

L’INE va concretar ahir les dades mensuals en 2.051.933 clients, un 4,3% més que fa un any, amb tots els components d’aquest capítol turístic a l’alça i trencant llistons màxims. Alhora, el nombre de pernoctacions que es van registrar en hotels va arribar a 6.663.615, un 3,3% més que el setembre de l’any passat, mentre que en el conjunt de l’Estat aquest concepte va pujar un 2,2%.

Aquest còmput positiu es produeix malgrat que a l’agost van tenir lloc els tràgics atemptats gihadistes a Barcelona i Cambrils i que a principi de setembre el Parlament català va aprovar la llei de transitorietat i la del referèndum, fet, aquest últim, que ha servit a alguns responsables del govern espanyol per emetre alertes sobre els presumptes efectes negatius que aquestes decisions tindrien en àmbits de l’economia com el turisme.

Així, per exemple, Catalunya és, juntament amb Andalusia, el País Valencià i Madrid, una de les destinacions favorites dels viatgers residents a l’Estat, però el Principat és l’únic d’aquests territoris en què les pernoctacions d’aquests clients evolucionen a l’alça, concretament en un 0,3%, mentre que a la resta retrocedeixen entre un 3% i un 4,8%.

Dels més de dos milions de viatgers comptabilitzats, 706.905 eren residents a l’Estat, un 1,2% més que fa dotze mesos. Els viatgers estrangers van sumar 1.345.028, un 6% més.

Quant a les pernoctacions, dels 6.663.615 nits contractades al setembre 1.603.248 van ser subscrites per residents espanyols, un 0,3% més, mentre que les d’estrangers van superar els 5 milions, un 4,3% més que fa un any. En tots els casos, es tracta de les dades més positives en un mes de setembre en tot l’historial recollit. Barcelona va liderar les pernoctacions en punts turístics al setembre, al davant Madrid i de Calvià.

Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat, va assenyalar que les dades globals del sector, i no tan sols de l’àmbit hoteler, ja mostraven a l’agost una evolució favorable, especialment pel que fa al turisme internacional, i també pel fet que “el volum d’activitat creix més si comptabilitzem ingressos que si comptabilitzem persones”, va assegurar. Bono va puntualitzar que el sector espera un cert alentiment de les reserves a partir de l’octubre, sense, però, que hi hagi una pauta constant ja que l’evolució dels mercats és dispar, “en general més bona com més distant és l’origen”.

Tot plegat, pel responsable de Turisme, “explica la solidesa i la capacitat competitiva del sistema turístic català, malgrat les declaracions negatives amb càrrega política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona