Economia

Territori

Els empresaris reclamen el corredor mediterrani

Germà Bel sosté que la secessió no afectarà el transport de mercaderies

L’esforç inversor en infraestructures no s’ha dirigit a les zones més dinàmiques i que actuen com a motor econòmic de l’Estat. “Totes les regions de l’eix mediterrani han retrocedit en l’índex europeu de competitivitat i cap altra regió ha millorat”, va lamentar el secretari d’Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, Josep Vicent Boira, que ahir va participar en la XVI Jornada Gresol, dirigida als empresaris del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. El corredor viari i ferroviari de la Mediterrània és una de les principals reivindicacions dels empresaris. “Cal una revisió en profunditat del model d’infraestructures”, va dir Boira.

També el catedràtic d’Economia i diputat de Junts pel Sí, Germà Bel, va criticar la política d’infraestructures de l’Estat. “El corredor mediterrani fa dos-cents noranta-set anys que està negligit”, va dir Bel, que va assegurar davant el neguit dels empresaris sobre la possible independència de Catalunya que el transport de mercaderies per l’AP-7 i l’N-340 no corre perill. “Els camions procedents del País Valencià continuaran passant per Catalunya i a l’inrevés, perquè una secessió mai implica que s’acabi el comerç”, va manifestar Bel, que considera que tard o d’hora hi haurà corredor de la Mediterrània.

Gratuïtat a l’AP-7

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José María Chavarría, va aprofitar la jornada d’economia per reclamar la gratuïtat de l’autopista AP-7 mentre no es desdoble l’N-340. Chavarría també va recordar altres mancances històriques en infraestructures a les Terres de l’Ebre, com el desdoblament de l’eix de l’Ebre i les mancances ferroviàries al territori. El president de la cambra va fer èmfasi a més en les mancances marítimes i, en aquest sentit, va reclamar l’impuls del port dels Alfacs, l’habilitació de dos ports fluvials (un a Tortosa i un altre a Amposta) i el dragatge de la bocana del riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA