Economia

Una segona vaga general, amb dubtes sobre el seguiment

La convocatòria de la Intersindical CSC no acaba de trobar el suport dels majoritaris CCOO i UGT

Pimec i la Cecot opten per desvincular-se de l’aturada i Foment demana il·legalitzar-la

Queda un dia per a la vaga general convocada per la Intersindical CSC i encara hi ha força dubtes sobre la capacitat de seguiment que tindrà. Tant Òmnium com l’ANC han mostrat el seu suport a la convocatòria com a protesta per la persecució judicial al govern i a la mesa del Parlament, així com per la decisió de l’Audiencia Nacional d’imposar presó preventiva per a vuit consellers. però aquest cop els sindicats majoritaris s’ho han pensat. Tant CCOO com la UGT han mostrat reserves a repetir la fórmula d’aturada de país que es va aprovar a través de la Taula per la Democràcia per al 3-O. La portaveu de CCOO, Dolors Llobet, considera que “cal trobar la manera de mostrar el nostre rebuig sense portar la protesta al si de les empreses”. En un acte a Girona en suport de la consellera de Treball, Dolors Bassa, el secretari general de la UGT, Camil Ros, demanava en aquest acte “respecte” per a totes les posicions davant “una vaga política”. Els dos sindicats majoritaris opten amb vista a demà a afegir-se a les mobilitzacions al carrer però no a la vaga. La CGT també va optar per donar llibertat als afiliats, mentre que la Intersindical Alternativa i Ustec s’hi han adherit.

Tampoc les patronals Pimec i Cecot, presents a la Taula per la Democràcia, veuen aquest cop l’oportunitat de repetir el format de crida a l’aturada de país que sí que van secundar el 3-O. Totes dues afirmen que no és el moment de portar el conflicte a les empreses perquè no es tracta d’un problema d’arrel laboral.

Més enllà ha anat Foment del Treball. Ahir va presentar recurs davant el TSJC per declarar la convocatòria il·legal en base precisament al fet que respon a una motivació política. Tot i que la Intersindical va argumentar formalment motius laborals, és possible que avui el tribunal opti per donar la raó a Foment, com ja ho va fer en la vaga prevista per al 10 d’octubre, fet que deixaria desprotegits els treballadors que facin vaga.

LA FRASE

Que la gent faci el que cregui convenient, perquè això és més una vaga política que laboral
Camil Ros
secretari general de la ugt a catalunya

El Punt Avui s’adhereix a l’aturada de país

Hermes Comunicacions SA s’ha adherit a l’aturada de país per demanar l’alliberament de tots els consellers del govern legítim de Catalunya empresonats i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart que han convocat Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per demà dimecres, aturada que coincideix amb la vaga general convocada per la Intersindical CSC. En motiu d’aquesta aturada, El Punt Avui no serà demà dimecres al quiosc i El Punt Avui Televisió i les edicions digitals d’El Punt Avui no seran en antena i no actualitzaran els seus continguts entre les 00.00 i les 24.00 de demà dimecres.

Hermes ja es va adherir a l’anterior aturada de país, en aquell cas convocada per la Crida per a la Democràcia, que va tenir lloc el 3 d’octubre passat per denunciar la brutalitat policial contra el referèndum de l’1 d’octubre. L’aturada, que fins i tot tenia el suport de patronals en la seva modalitat d’aturada d’una hora de forma simbòlica, va ser un veritable èxit i va aconseguir un seguiment superior a qualsevol vaga general duta a terme abans a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Un Consell de Conselleres per canviar “la cultura empresarial patriarcal”

Barcelona
societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona