Economia

turisme

L’oferta cultural lleidatana, principal motiu per als turistes

Una enquesta del Patronat revela que l’àmplia majoria de visitants escull la demarcació pel seu atractiu cultural

Les nacionalitats estrangeres representen un 17% del total però el client majoritari és el català

El llegat cultural és el principal al·licient que mou el turista que visita les comarques de Lleida. Així ho ha constatat un estudi estadístic del Patronat de Turisme elaborat basant-se en 82.061 enquestes que es van dur a terme l’any 2016 a una vintena d’oficines de turisme de les comarques del Pirineu i de la Plana de Lleida. Rere el turisme cultural, apareix l’oferta vinculada amb la natura, els esports i el turisme actiu. Són, per aquest ordre, els productes que reben més demanda informativa a les oficines de turisme de la demarcació. El director del Patronat, Juli Alegre, ha remarcat que els resultats es mantenen en uns termes similars aquest any 2017, amb 64.501 enquestes fetes fins al 30 de setembre, les quals també s’han tingut en compte per analitzar els resultats.

La majoria dels enquestats van detallar que eren a Lleida per vacances (són pràcticament anecdòtics els resultats que indiquen visites per esdeveniments, negocis, estudis i motivacions familiars).

La franja d’edat dels qui van contestar l’estadística se situa en un 50% entre 36 i 65 anys i en segona posició hi ha els majors de 65 anys. Pel que fa a la procedència, la major part eren de Catalunya, mentre que els enquestats estrangers van representar el 17% de la mostra. En aquest context, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha expressat la seva satisfacció pel comportament turístic de la demarcació de Lleida durant aquest estiu, que s’ha tancat amb un increment d’un 6,4% en el nombre de pernoctacions i un 5,9% més de visitants que l’estiu del 2016 i per sobre les xifres obtingudes els anys 2006 i 2007, considerats com els millors abans del període de la crisi econòmica.

Turisme de neu

L’estació d’esquí de Baqueira Beret (Val d’Aran) preveu obrir les pistes a partir del dissabte 25 de novembre però estudiarà avançar la data si es mantenen les condicions de nevades i fred dels darrers dies. Ho ha explicat el director general de Baqueira, Francis Coll, en la presentació de la temporada 2017/2018 de l’estació. Coll s’ha mostrat optimista en vista de les bones condicions climatològiques de nevades i fred d’aquest novembre. En contraposició a la temporada passada, que, en paraules de Coll, va ser “complicada”.

LA XIFRA

82.061
enquestes van fer el 2016 les oficines de turisme de la Plana i el Pirineu per definir el perfil de visitant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona