Economia

Important inversió a Palamós contra l’impacte pesquer

Es posaran nous aparells a 13 embarcacions d’arrossegament amb un cost de 600.000 euros

Els armadors de la Confraria de Pescadors de Palamós invertiran 600.000 euros amb l’objectiu de reduir l’impacte mediambiental de la pesca d’arrossegament. Aquesta inversió servirà per implementar a 13 pesquers les noves portes de pesca de les xarxes. La quantitat és molt representativa especialment perquè representa el 71% de les ajudes que s’han repartit entre les confraries gironines per la línia de limitació de l’impacte de la pesca al medi marí i adaptació de la pesca a la protecció d’espècies. A Palamós, la campanya ha rebut una subvenció del 50% del Fons Europeu Marítim i Pesquer.

Aquest fet, segons representants de la confraria, remarca especialment “la clara aposta de la corporació palamosina per minimitzar l’impacte de la seva activitat i per adaptar-se a la protecció d’espècies”.

Un dels principals problemes de la pesca d’arrossegament és l’impacte que provoca al fons del mar, a causa dels solcs que s’hi produeixen. Aquests, al mateix temps, també dificulten la tasca de les embarcacions equipades amb portes d’arrossegament més petites, que es veuen interferides per l’acció dels pesquers més grans. Ja fa temps que alguns vaixells van canviar les portes tradicionals per d’altres de disseny hidrodinàmic que redueixen l’impacte sobre el substrat marí, però aquest pas encara no s’havia fet extensiu al total de la flota, formada per 24 embarcacions.

El projecte de millora es va iniciar a finals del 2013 amb l’estudi de les diverses tecnologies que existien, per determinar quina era la més apropiada per adequar els vaixells.

En una segona fase de proves experimentals es va estudiar la millora de la selectivitat de les xarxes i l’efectivitat de les noves portes d’arrossegament, tenint en compte la quantitat de sediments aixecada, l’impacte sobre el fons i la seva eficiència tècnica i energètica. Aquest projecte va estar finançat per la Diputació de Girona.

Ara aquesta inversió ha servit per a la implementació a 13 pesquers de Palamós de les noves portes de pesca. Aquestes accions aniran vinculades a una estricta compilació de dades de les captures de gamba vermella, i a un nou seguiment amb aparells oceanogràfics que mesuraran la capacitat de resuspensió de sediments de la flota pesquera. L’avaluació d’aquests nous paràmetres podrà conduir, si escau, a la incorporació de noves mesures de millora.

LA XIFRA

71
per cent
de les ajudes que s’han repartit entre les confraries gironines han anat específicament a la de Palamós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Xoc Sabadell-BBVA a la CNMV i pel 50,01%

madrid
SOCIETAT

CCOO critica l’acord laboral signat per a la Copa Amèrica

BARCELONA
ECONOMIA

El Port de Barcelona i el de Xangai col·laboraran en innovació i descarbonització

TÀRREGA
Economia

El Sabadell insta el BBVA a dir quins accionistes donen suport a l’OPA

barcelona
amèrica del sud

L’Argentina es paralitza en la segona vaga general contra Milei

barcelona
Economia

El Sabadell respon: Denuncia el BBVA a la CNMV per vulnerar la llei d’OPAs

barcelona
VIDRERES

L’àrea d'economia va gestionar 67 ofertes de feina el 2023

VIDRERES
Consolidar un monopoli?
l’anàlisi

Consolidar un monopoli?

economia

OPA hostil del BBVA al Sabadell amb acomiadaments

madrid