Economia

Societat

Els treballadors de Le Porc Gourmet desconvoquen la vaga en rebre represàlies

Decideixen ajornar les aturades programades fins a final d’any per intenses pressions

Les empreses implicades podrien fer alguna concessió econòmica

L’assemblea de treballadors de l’escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga va decidir dissabte desconvocar la vaga que hi havia prevista per ahir i per avui, deixar sense efecte les convocatòries dels mesos de novembre i desembre, i mantenir la del gener. El motiu són les amenaces que el comitè de vaga ha rebut de les falses cooperatives per a les quals treballen. “Els últims dies, els membres del comitè de vaga han estat sotmesos a intenses pressions, advertint-los de la intenció de les empreses afectades d’emprendre dures represàlies contra ells, de tipus disciplinari i civil, tot negant-los el dret de vaga”, expliquen en una nota.

La carta que el president de la falsa cooperativa Taic, José Luis Tolosana, va enviar als socis del centre de treball de Santa Eugènia deixava clar que “aquesta vaga, per la forma i pel fons, és il·legal” i hi afegia: “Exigirem responsabilitat patrimonial [...] als membres de l’autodeterminat comitè de vaga pels danys i perjudicis ocasionats com a conseqüència de la convocatòria.” Pels treballadors, “la situació actual suposa una flagrant i brutal negació dels drets de negociació col·lectiva i de vaga a uns treballadors que, per altra banda, tampoc poden gaudir ni exercir degudament els seus drets societaris”.

Amb tot, des de l’assemblea de treballadors de Le Porc Gourmet també es fa constar que, segons informacions diverses rebudes “no confirmades degudament per escrit”, hi hauria la possibilitat “que les empreses implicades facin alguna concessió retributiva durant els propers mesos”. Per aquest motiu, “i seguint un criteri de precaució”, l’assemblea de treballadors va decidir ajornar les vagues que hi havia convocades fins a acabar el 2017. El que sí que es va mantenir és la convocatòria d’un sopar concentració a prop del centre de treball per diumenge passat al vespre.

LA FRASE

La situació actual suposa una flagrant i brutal negació dels drets de negociació col·lectiva i de vaga
ASSEMBLEA DE TREBALLADORS DE LE PORC GOURMET

Una lluita reivindicativa que no defalleix

L’assemblea de treballadors deixa clar, en la seva última nota de premsa, que continuarà lluitant “per al ple reconeixement i efectivitats” dels seus drets, com ara el de negociació col·lectiva i el de vaga, internacionalment reconeguts pels tractats internacionals i que no poden ser negats a cap treballador. Fins ara no ha estat possible cap via de negociació col·lectiva, fet que ha anat agreujant la situació al centre de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA