Economia

Rajoy insta els empresaris a recuperar la confiança

Demana que es freni el trasllat de seus socials i afirma que després del 21-D parlarà “amb tots” sigui quin sigui el resultat

El president de Foment demana incentius per al retorn de les empreses

“Confieu i no tragueu més empreses fora de Catalunya.” Aquest va ser el clam del president espanyol Mariano Rajoy ahir davant una nodrida representació d’empresaris, en l’acte d’entrega dels premis Carles Ferrer Salat de Foment del Treball. Rajoy va demanar als empresaris que actuïn per “restaurar la confiança” i els va instar a treballar per aquest objectiu de manera conjunta a partir del 21-D.

Davant un públic amable, amb presències destacades com la del conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, o la del president de la Cambra dels Estats Units a Espanya, Jaime Malet, i l’absència absoluta de representants de la Generalitat, Rajoy va reivindicar les bondats del 155 i va assegurar que s’ha pogut retornar “la normalitat a la vida ciutadana”. En clau electoral va afirmar que, sigui quin sigui el resultat del 21-D, parlarà “amb tots” i serà “el president de tots”, però alhora va exigir a tots respectar la llei i treballar pels “problemes que importen” per tal de recuperar, va afegir, el lideratge econòmic que Catalunya ha perdut.

La fuga de seus empresarials havia marcat pocs minuts abans el discurs del president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, qui va destacar que el retorn de les empreses és ara un dels propòsits de la patronal. Per això va demanar la complicitat de Rajoy per recuperar les seus “d’empreses centenàries que han estat i són protagonistes principals de la vitalitat” de Catalunya. Gay de Montellà no va fer esment al decret exprés que el govern del PP va aprovar precisament per facilitar aquesta fuga, però en canvi va demanar a Mariano Rajoy “mesures que ho incentivin” així com un pla de xoc econòmic per reconduir les conseqüències derivades del procés.

Gay de Montellà també va fer una crida al “diàleg constructiu” des de la lleialtat mútua perquè, va dir, “no hi ha altre camí possible”. També treball i “esforços conjunts” va demanar el president de la patronal espanyola CEOE, Joan Rosell, qui va destacar que Catalunya afronta “uns mesos decisius” per “establir ponts” i arreglar les coses, per la qual cosa va demanar dosis d’“optimisme, realisme i pragmatisme”. Rosell va admetre, però, “errors de tots”, i per això va demanar “obrir una nova etapa”.

Els premis Carles Ferrer Salat, que atorga anualment Foment del Treball, han reconegut en aquesta desena edició la presidenta del Grup Santander, Ana Patricia Botín, amb la Medalla a l’Empresari de l’Any. En l’acte d’ahir també es va commemorar amb la Medalla per la Trajectòria Empresarial a qui va ser president del COI, Joan Antoni Samaranch, i es va fer un esment especial a l’expresident de la patronal durant 16 anys, Alfredo Molinas. Els premis Carles Ferrer Salat també van distingir la Fundació Repsol, l’associació empresarial Barcelona Tech City, Mango, la plataforma Take Action i Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona