Economia

Economia

Rècord d’exportacions a Tarragona, amb un volum de gairebé 6.300 milions

Les exportacions han crescut un 21,9% en el seu conjunt i el percentatge es dispara fins al 146% en productes energètics durant els primers nou mesos

Les exportacions a Tarragona registren rècords històrics a tots els nivells. Amb un volum de 6,294,4 milions d’euros en exportacions de gener fins a setembre, la demarcació assoleix el seu màxim històric de vendes a l’estranger. Segons les xifres publicades pel Ministeri d’Economia, les exportacions de les empreses tarragonines han crescut un 21,9% durant els primers nou mesos de l’any. El mes de setembre ha estat el millor mes de la seva història, tancant-se amb 823,6 milions d’euros en vendes a l’exterior, cosa que representa un increment del 38,5% en relació al setembre de l’any passat –i suposen un 3,5% del total d’exportacions de l’Estat–. Les exportacions durant el tercer trimestre al territori s’han situat en 2.087,40 milions, amb un increment de gairebé el 25% respecte a l’any passat. Bona part d’aquests volums històrics s’expliquen pels productes energètics, que s’han disparat un 146% en l’acumulat de l’any, i els productes químics que mantenen el ritme de creixement de l’any passat.

En el primer cas, el dels productes energètics, com ara els combustibles, els derivats del petroli i els olis minerals, tot i l’important creixement en exportacions respecte al 2016, la importació d’aquest tipus de productes gairebé triplica les vendes exteriors, i això fa que la balança comercial a les comarques tarragonines quedi en un saldo negatiu de 2.042,8 milions d’euros en aquest sector i de 2.840,4 milions d’euros en el global.

L’altre gran sector exportador és la química i, sobretot, la venda de materials plàstics i productes orgànics. Els comptes dels productes químics són més estables. Ha exportat material fins al setembre per un valor de 2.019,1 milions d’euros i n’ha importat per un valor de 1.700 milions, amb un saldo positiu de 318 milions.

A més dels combustibles i la manufactura de plàstics, també s’han exportat xifres notables d’aparells i materials elèctrics (464 milions), màquines i aparells mecànics (271 milions), joguets (211 milions), productes químics no orgànics (186 milions), olis essencials per a perfumeria (153 milions), productes cereals i de pastisseria (148 milions), tractors i altres vehicles (143 milions), fruites (132 milions) i mobles (96 milions).

L’àmbit de la Unió Europea continua sent el principal destinatari d’aquests productes, amb França al capdavant, seguida d’Itàlia, Alemanya i Portugal, que passa al davant dels Estats Units.

LA XIFRA

823
milions
d’euros en vendes a l’exterior són els registrats el mes de setembre passat, el mes millor de la història.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA