Economia

patronals

eleccions 21-D

La Cambra demana als partits que expliquin les seves propostes econòmiques pel 21-D

Valls lamenta que “es troba a faltar” que les formacions polítiques especifiquin com lluitaran contra l’atur o contra les desigualtats socials

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha demanat als partits que es presenten a les eleccions del 21-D que especifiquin quines són les seves propostes econòmiques en qüestions com la reducció de l’atur, la lluita contra la desigualtat social o la internacionalització de les empreses.

En una roda de premsa aquest dimecres al migdia, Valls ha lamentat que des de la Cambra “es troba a faltar” més debat entre els partits sobre les qüestions econòmiques i les “necessitats properes dels ciutadans”. Tanmateix, el president de l’entitat ha destacat que les previsions econòmiques per a Catalunya de cara al 2018 “són bones” i ha demanat “estabilitat” al futur Govern per poder garantir el creixement econòmic.

Cap a la plena ocupació

Valls també ha apuntat que no es pot saber l’efecte de les eleccions del 21-D en l’economia fins que no es conegui la composició del futur govern i el seu programa de política econòmica, especialment en la disminució de les desigualats socials i en la reducció de l’atur. Segons el president de la Cambra, el mercat laboral català hauria d’acostar-se cap a la plena ocupació durant la propera legislatura, amb una taxa d’atur d’entre el 6% i el 7%.

Durant la roda de premsa, Valls també ha presentat les conclusions de l’Enquesta de Perspectives Empresarials 2018, un estudi liderat Eurochambres i que compta amb la participació de la Cambra. L’informe, que recull l’opinió de 1.162 firmes catalanes, mostra que els empresaris preveuen que els negocis tinguin aquest proper 2018 una evolució similar als darrers tres anys (2015, 2016 i 2017). No obstant, Valls ha matisat que l’enquesta es va fer el setembre, abans d’iniciar-se el conflicte polític generat a partir de l’1-O.

Així, la diferència entre el percentatge de respostes positives i negatives sobre el futur de la xifra de negocis el 2018 és de més vint punts, un nivell similar als tres exercicis anteriors. Els empresaris també és mostren positius sobre les vendes interiors el 2018 (+14 punts, un menys que el 2017) i especialment sobre les exportacions (+24 punts, deu més que l’any anterior). En menor mesura, també es mostren positius sobre l’ocupació (+7 punts enfront dels +15 punts de 2017) i inversió (+5 punts per +9 en la darrera enquesta).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona