Economia

Economia

Grup Dani inverteix 4,5 milions al centre productiu de Vilassar

S’inclou dins un pla d’inversions global d’11 milions d’euros que vol millorar la productivitat i garantir-ne l’expansió de l’empresa familiar

També millora les plantes que té a Xile i al Regne Unit

L’empresa especialitzada en la producció i distribució de conserves Grup Dani té previst invertir prop d’11 milions d’euros en les diferents plantes productives que té arreu amb la voluntat d’impulsar el seu pla estratègic d’expansió i desenvolupament, segons ha informat la companyia a través d’un comunicat. D’aquests, 4,5 milions es destinaran al centre que té a Vilassar de Mar, on l’empresa familiar també té la seva seu social. La planta del Maresme està especialitzada en espècies i en el darrer exercici ha representat el 17% de la facturació total de grup.

Les inversions iniciades en l’exercici 2016-2017 s’allargaran durant els anys 2018 i 2019 i contemplen millores als centres de producció de Xile (conserves de marisc enllaunat i congelat), el Regne Unit (escopinyes), Corunya (sardines) i Vilassar de Mar.

A Xile, on Dani està present des del 1989, s’ampliarà la superfície de fabricació en 1.200 m² i es posaran en marxa dues línies altament tecnificades que permetran el visionat artificial del producte com a reforç dels processos de control de qualitat.

Al Regne Unit, hi ha prevista una nova línia de cocció d’escopinyes i la implementació de nous sistemes de depurat. Cal tenir en compte que Dani assegura anualment més de la meitat de la demanda de les escopinyes que es consumeixen a l’Estat espanyol. A la planta galega, Dani preveu construir una nova línia de preparació i envasat de sardineta que entraria en funcionament durant l’exercici 2017-2018.

Les inversions a Vilassar de Mar es concentren a la divisió d’espècies, on la companyia ha posat en funcionament una nova línia d’envasat que permet triplicar la producció. A més, el Grup Dani ha adquirit recentment una nau, en el mateix polígon on hi ha la seu actual de la companyia, amb la voluntat d’ampliar l’espai destinat a la producció i a la distribució d’espècies.

Augment de les vendes

La companyia catalana va tancar l’exercici 2016-107 amb una facturació pròxima als 73 milions d’euros, la qual cosa representa una millora del 17% en relació a les vendes de l’exercici anterior. L’augment del benefici brut o ebitda va ser del 40%, per sobre dels 11 milions d’euros. Actualment, les vendes a l’exterior ja representen el 30% de la facturació del grup, que va tancar l’exercici amb una plantilla mitjana de 663 treballadors.

L’empresa familiar està presidida per Daniel Sánchez Llibre i Josep Sánchez Llibre n’ocupa la vicepresidència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA