Economia

turisme

balanç

Creixen un 4,2% les estades dels estrangers a Catalunya

La CNN inclou Barcelona entre les ciutats que cal evitar el 2018 per la massificació

Els creueristes representen un 8% del total, però generen un 20% de la despesa a la ciutat

El nombre d’estades de turistes a la ciutat de Barcelona va tornar a créixer durant el 2017, segons dades de l’institut d’estadística espanyol (INE), que situa Catalunya entre les principals destinacions turístiques, juntament amb Andalusia, el País Valencià i Madrid. En alguns territoris, les pernoctacions van caure amb relació a l’any 2016, però de manera menys intensa a Catalunya, que va retrocedir un 0,8% interanual. A Andalusia (-3,6%) i el País Valencià (-2,4%) les caigudes van ser majors. Les pernoctacions dels turistes estrangers durant el 2017 se les van repartir, en gran mesura, les Canàries (28%), les Balears (24,2%), Catalunya (18%) i Andalusia (13%). El País Valencià i Madrid representen, respectivament, un 6,1% i un 5,8% del total. A més, cal tenir en compte que les pernoctacions de turistes estrangers van augmentar un 4,2% a Catalunya, un ritme més intens que el registrat a les Canàries (amb un augment d’un 1,9%) i a les Balears (0,7%), segons l’INE.

Barcelona, a més, va ser una de les principals zones turístiques de l’Estat espanyol, segons demostren les dades, amb més de 8 milions de viatgers; 6,4 milions dels quals, estrangers. Les zones turístiques amb més pernoctacions van ser, segons l’INE, les illes de Mallorca (45,7 milions de pernoctacions) i Tenerife (25 milions), i Barcelona (20,6 milions). Els punts turístics amb més pernoctacions el 2017 van ser Barcelona, Madrid i San Bartolomé de Tirajana.

De fet, la cadena televisiva nord-americana CNN ha inclòs Barcelona en la dotzena de ciutats que els turistes han d’evitar el 2018 per la seva massificació, mèrit que comparteix amb Venècia i Santorini.

El portal de viatges de la cadena nord-americana recorda que el nombre de visitants ha crescut un 25% des del 2012 i això ha generat protestes i un encariment del mercat immobiliari. Com a alternativa a Barcelona, la CNN proposa visitar la ciutat de València “per a un descans menys agitat, amb gastronomia i cultura per competir amb el millor de Barcelona”.

LA XIFRA

6,386
milions de visitants
estrangers van arribar l’any 2017 a Barcelona, una de les zones que més en reben.

LA FRASE

Per què no anar a València per a un descans menys agitat, amb gastronomia i cultura per competir amb Barcelona?
CNN Travel

La despesa dels creueristes creix un 20% en dos anys

Cada turista de creuer que va visitar Barcelona el 2016 s’hi va deixar 518 euros de despesa mitjana, segons un estudi elaborat per la Universitat de Barcelona per encàrrec de la patronal del sector, CLIA (Cruise Lines International Association). Això representa un increment d’un 20% des del 2014, pujada que es deu sobretot al creixement, en un 28%, de Barcelona com a port base. Però també es deu al fet que els creueristes, tot i augmentar només un 1% anual en els darrers cinc anys, cada cop gasten més, i ha crescut de manera considerable el nombre de creueristes que comencen i acaben el seu viatge a Barcelona, la qual cosa provoca estades addicionals a la ciutat.

En declaracions recollides per l’ACN, el director general de CLIA Espanya, Alfredo Serrano, creu que l’activitat no ha estat afectada per la situació política, tot i que demana “estabilitat” per al futur. “És un sector molt sensible als canvis, ja que es planifica amb molta antelació”, va avisar Serrano. Segons el treball, els creueristes generen un impacte econòmic superior al del turista convencional, ja que representen únicament un 8% del total de visitants, però la despesa que fan és un 20% del total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona