Economia

parlament

investidura

La Cambra i l’Ajuntament barceloní demanen un govern

Pisarello i Valls creuen que la ciutat ha de superar la tensió política i aprofitar els seus avantatges competitius

La capital ha perdut punts en competitivitat global però es posiciona en innovació

Barcelona ha perdut quatre posicions en el rànquing global de ciutats, segons indica la desena edició de l’informe Observatori Barcelona, corresponent al 2017, que elaboren conjuntament el consistori barceloní i la Cambra de Comerç de Barcelona. Representants de totes dues institucions es van afanyar ahir a reclamar la formació d’un govern estable a Catalunya que allunyi qualsevol signe d’inestabilitat política perquè rebroti la puixança de la capital.

Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç, va insistir que és menester que “es constitueixi un govern a Catalunya, que s’aprovi un pressupost i que es governi l’autonomia”, ja que, va aclarir, “això és el que demana el món empresarial: estabilitat, estabilitat i estabilitat”. Alhora, el tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, es va mostrar convençut que Barcelona pot esdevenir un “far tecnològic al sud d’Europa”, però va reclamar que les màximes institucions catalanes tornin a la normalitat, perquè, va subratllar, “les polítiques importants com ara les que afecten la sanitat, l’educació o les tecnologies tot sovint reclamen coordinació entre administracions”.

El dossier presentat ahir també aporta dades sobre la bona situació de la Ciutat Comtal en àmbits concrets i, així, per exemple, Barcelona figura en la vuitena posició en reputació internacional i supera capitals tan importants com ara Amsterdam, Tòquio o Roma, gràcies a una evolució positiva de les condicions que ponderen en aquesta valoració, ja que en el rànquing anterior se situava en el lloc número catorze.

Per Valls, la tensió política és l’única “ombra” que plana actualment sobre la projecció de la capital catalana, que tanmateix despunta com a ciutat innovadora i com un dels ecosistemes més idonis per a l’emprenedoria digital i en general per a la inversió en projectes que aportin valor afegit. De fet, Barcelona també és capdavantera i figura en vuitè lloc pel que fa a la inversió estrangera en els últims cinc anys, segons un informe de KPMG.

Bones perspectives

Valls es va declarar convençut que l’any en curs serà “bo”, després del que espera que hagi estat un “episodi curt” de trencadissa política, sense oblidar, tal com va remarcar Pisarello, que els atemptats terroristes de l’agost també han pogut frenar l’atractiu de Barcelona. Tant el representant de la Cambra com el del consistori van posar l’accent en els indicadors que més llueixen a la capital catalana i que la fan resilient davant febleses puntuals, com ara el fet que continua sent la cinquena ciutat europea en producció acadèmica científica, que puja també al cinquè lloc entre les urbs més innovadores del continent. Finalment, Pisarello va matisar que la nova revolució tecnològica ha de ser la d’una economia “verda, circular i amb cohesió social”.

LES FRASES

Cal un govern, un pressupost i que es governi l’autonomia: això és el que demana el món empresarial
Miquel Valls
president de la cambra de comerç de barcelona
Barcelona té tot el necessari per esdevenir un far tecnològic al sud d’Europa
Gerardo Pisarelo
tinent d’alcalde de l’ajuntament de barcelona

LA XIFRA

13
lloc
és el que ocupa Barcelona en el rànquing de seguretat urbana, on puja dues posicions tot i els fets de l’agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona