Economia

ECONOMIA

El saló de la formació i la feina es trasllada a la Bisbal

El pavelló firal de la capital baix-empordanesa serà la seu, per primer cop, d’una trobada que fins ara s’havia fet a Sant Antoni i Palafrugell

Es farà els dies 1 i 2 de març i hi participaran 40 expositors

El Saló de Formació, Ocupació i Empresa del Baix Empordà d’aquest any se celebrarà per primer cop a la Bisbal, els dies 1 i 2 de març. Serà al Pavelló Firal, amb l’organització de l’àrea de Promoció i Desenvolupament Local bisbalenca i del Consell Comarcal. Després que les quatre edicions inicials es duguessin a terme a Sant Antoni de Calonge i Palafrugell, aquesta cinquena edició es trasllada a la capital baix-empordanesa. L’alcalde, Lluís Sais, vol que la celebració de l’esdeveniment contribueixi a fer baixar més els nivells d’atur al municipi, i destaca el fet que “les dinàmiques d’atur a les poblacions d’interior depenen menys del sector de serveis i tenen un caràcter més perenne”.

“L’objectiu del saló és dinamitzar i donar una sortida adequada a les necessitats de cobertura de llocs de treball, aprofundir en el reciclatge i adaptació professional, i optimitzar el contacte entre empresaris, candidats i institucions”, va recordar el president del Consell, Joan Català. Hi participaran una quarantena d’expositors de diferents àmbits de la docència, empreses, ens públics i municipals –també els vivers Nexes de Forallac i Alta Mar de Sant Antoni– i patronals, com ara les cambres de Palamós i Sant Feliu. A més, inclourà una programació paral·lela de xerrades, conferències i tallers.

“Des del 2013 el saló ha esdevingut una eina molt important per dinamitzar l’economia de la comarca i posar en contacte l’oferta i la demanda existent”, assenyalava Català. I es faciliten, alhora, eines i assessorament als emprenedors que tinguin idees per engegar negocis. Per facilitar l’accés, van anunciar, a més, que hi haurà servei de busos gratuïts per arribar-hi.

LA XIFRA

40
expositors
han confirmat la participació en el cinquè saló comarcal de la formació i l’ocupació, els dies 1 i 2 de març.

Candidats per a 200 llocs de treball

Un dels punts d’interès del saló serà l’espai d’entrevistes, per posar en contacte l’empresariat amb possibles candidats per cobrir llocs de treball. Coneguts com a workshops, anuncien que s’hi oferiran 200 llocs de treball i es buscaran els perfils més idonis entre els assistents que concertin cita. L’assessorament també se centrarà en l’ajut a persones a l’atur, amb eines, estratègies i l’oferta de cursos i accions formatives –gratuïtes o de pagament– i l’assessorament per crear possibles noves empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona