Economia

Arriba la cinquena edició de la Fira del Porc de Riudellots

Fiporc, que és l’acte de més envergadura que es fa a Riudellots de la Selva, reuneix uns 10.000 visitants

La cinquena edició de la Fira del Porc (Fiporc) de Riudellots de la Selva, l’acte que més visitants reuneix en aquest municipi de la Selva, uns 10.000, se celebrarà aquest cap de setmana. Entre les novetats d’enguany, destaca l’ús de plats i coberts compostables i el tastet de costelló amb naps negres que prepararan les cuineres de Sils.

L’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, va presentar la fira en un acte al mercat del Lleó de Girona i va destacar la importància que té per al municipi –pel pes de la indústria càrnia–, i la va definir com “l’activitat més gran i amb més participació de Riudellots”. També el regidor de Promoció Econòmica i responsable de la fira, Lluís Barnés, va recordar el suport “fonamental” dels voluntaris, majoritàriament veïns, “que fan possible la fira, convertint-la en la seva fira, la de la gent de Riudellots”. Si l’any passat hi van participar 80 voluntaris, aquest s’arribarà als 130.

Jornada tècnica

Si bé la fira en si té lloc el cap de setmana, per a avui de 16 h a 20 h hi ha prevista una jornada tècnica, amb diverses ponències que tractaran temes com ara el benestar animal i la influència que té en la qualitat de la carn; l’economia circular i com es poden tornar a la cadena de producció residus generats –l’ús de la sang per a plasma artificial, per exemple–, i les perspectives de futur en el sector porcí. Dissabte i diumenge (de 9 h a 19 h), es durà a terme la fira, amb tallers que mostraran els diferents productes extrets de la matança del porc, parades amb productors locals, i quatre representacions didàctiques, amb la presència del cuiner Pep Nogué, per explicar d’on surt tot el porc que la gent compra a la carnisseria.

LA XIFRA

10.000
visitants
s’espera que passin per la fira de Riudellots durant aquest cap de setmana.

Polèmica sobre el maltractament

Pel que fa a la polèmica del maltractament d’animals en alguns escorxadors que recentment es va denunciar en un programa de televisió, tant l’alcaldessa, Montserrat Roura, com el regidor Barnés van afirmar que no esperen que afecti la fira, ja que “aquest tema a Catalunya està molt ben solucionat”. En aquest mateix sentit, hi van afegir que per demostrar el seu compromís amb els animals i la manera de treballar es fan les xerrades tècniques d’avui divendres. Roura va concloure que a “Catalunya s’és molt rígid amb la normativa” en aquest sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA