Economia

Economia

Fira bat rècords en un 2017 sense seqüeles del procés

La institució va facturar prop de 188 milions, molt per sobre de les previsions i gairebé 25% més que el darrer any comparable

El darrer trimestre va funcionar amb normalitat i creixements

Fira de Barcelona va tornar a batre el seu propi rècord i va tancar l’any passat amb uns ingressos de 187,6 milions d’euros, que signifiquen un increment del 16% respecte al 2016, però que superen del 24,6% els de l’any comparable més recent, el 2015. Alhora, l’ebitda o benefici brut d’explotació també va fer un salt, fins a 21,2 milions, 4% més que l’any previ però 59,5% superior al del 2015. Tot plegat, malgrat la tensió política que es va anar accentuant al llarg de l’exercici i que va arribar al punt culminant en el darrer tram d’aquest. Ho explicava ahir el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, que va assegurar que tots els salons del darrer trimestre, alguns de tan populars com el Saló Nàutic i l’Smart City Expo World Congress, “es van celebrar amb plena normalitat, i fins i tot amb creixements significatius”. Per Serrallonga, una de les claus va ser el treball de l’equip de Fira de Barcelona, que “va explicar molt bé als clients, organitzadors i expositors que l’activitat continuava amb normalitat, fet que els va generar molta confiança”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va felicitar per les bones xifres, “malgrat haver estat un dels anys més difícils per al país”. Colau, que va assenyalar l’absència obligatòria a l’acte de l’encara no nomenat conseller d’Economia, va celebrar que Barcelona sigui ja la cinquena ciutat europea preferida per instal·lar-hi una empresa emergent i va confiar en la capacitat de la capital per esdevenir “un hub tecnològic al sud d’Europa”.

Josep Lluís Bonet, president en funcions de la institució, perquè per rellevar-lo en el seu mandat, que ja ha prescrit, cal el consens de totes les institucions implicades, incloent-hi la Generalitat, va assegurar que els resultats “excepcionals” avalen “l’estratègia i l’ambició de la Fira”, que ha recuperat el lideratge de les entitats firals de l’Estat i que “juga a la Champions internacional i sovint la guanya”. A parer de Bonet, la palanca més important de progrés per a la Fira és la internacionalització, un camí que, va dir, “ha fet que la institució superés la crisi”. Per consolidar-ho, va destacar Bonet, molt crític amb el procés sobiranista, la “condició necessària és l’estabilitat política i la complicitat amb les administracions”.

Amb vista a l’any vinent, Fira preveu superar “lleugerament” la xifra de negoci d’enguany i créixer “no sols en volum sinó en qualitat”, en paraules de Serrallonga, que, a més de la imminència del MWC (del qual no dubten de la continuïtat) i entre altres novetats, va anunciar que Alimentària i Hostelco es faran conjuntament i l’expansió de l’activitat internacional, en el marc de la qual s’ha creat una societat conjunta a Mèxic per fer-hi més esdeveniments.

LA XIFRA

21,2
milions
va ser l’any passat l’ebitda o benefici brut de Fira. La xifra va superar del 60% el darrer any comparable.

Gestionarà el CCIB durant mig segle

Una de les novetats d’ahir va ser que l’Ajuntament ha encarregat a Fira la gestió del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona per als pròxims 50 anys. Segons va precisar l’alcaldessa Colau, el fet que el 2021 acabi la concessió a l’operador actual, liderat per la francesa GL Events, és “una oportunitat per reforçar la principal plataforma econòmica de Barcelona, que és la Fira”. L’edifici té una superfície de 75.000 metres quadrats en 38 sales polivalents i junt amb l’auditori del Fòrum pot acollir fins a 15.000 assistents. Per Colau, aquesta ampliació d’espais de la Fira implicarà interessants sinergies que faran que l’àrea del Besòs “pugui ser coneguda més enllà de la seva vulnerabilitat”. La concessió s’ha fet per adjudicació directa i Fira pagarà un cànon a l’Ajuntament que s’establirà de mutu acord, així com la condició que un percentatge dels ingressos reverteixin al consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona