Economia

Crítiques i avals al canvi de seu en la primera junta del Banc Sabadell a Alacant

Un accionista demana a Oliu “que advoqui per la llibertat dels presos polítics i per la restauració de la democràcia”

L’entitat aprova un dividend de set cèntims d’euro per acció

El Banc Sabadell ha celebrat aquest dijous la primera junta d’accionistes a Alacant des que va traslladar-hi la seu el passat octubre. El canvi de domicili social ha estat, precisament, un dels protagonistes de les intervencions dels assistents, alguns a favor i altres en contra.

“Hi ha empreses catalanes que no han marxat i altres sí; les que han marxat han baixat la seva cotització –a excepció d’Abertis, per l’OPA– i les que no, han pujat i molt”, ha recriminat a tall d’exemple l’accionista Josep de Marfà en referència a Grifols, Fluidra i Fersa. També ha recriminat al Sabadell que no hagi ofert ajudes als accionistes per a l’allotjament a Alacant, com sí va fer, ha assegurat, CaixaBank en la darrera junta.

Un altre accionista ha reclamat al president de l’entitat, Josep Oliu, que “advoqui per la llibertat dels presos polítics i la restauració de la democràcia”. El seu comentari ha provocat esbroncades i xiulets a la sala. Oliu li ha contestat que el Sabadell “no té ni tindrà posició política”.

En sentit contrari s’ha manifestat l’exconseller independent Joan Llonch, que ha celebrat que el trasllat va ser “una decisió imprescindible per garantir la supervivència del banc”.

En la mateixa línia, un dels assistents s’ha manifestat “molt content” que el Banc Sabadell hagi “vingut” a Alacant.

Algunes intervencions a la junta també han lamentat que el valor de l’acció s’ha “enfonsat” en els darrers anys.

El president de l’entitat, Josep Oliu ha iniciat la junta general ordinària agraint als accionistes que hagin estat al costat del banc en “moments difícils”. El banquer ha defensat que la decisió de traslladar la seu a Alacant “’s’ha demostrat encertada” i ha justificat que es va prendre “en el moment oportú amb fermesa i unanimitat per part del consell d’administració”. “Si s’hagués hagut d’esperar a la junta general totes les seves preocupacions pel valor de l’acció haguessin desaparegut”, ha ironitzat. Oliu ha afirmat que les accions del Sabadell són les que més han augmentat el 2017 d’entre els bancs.

En un altre ordre de coses, els dirigents del banc han entomat crítiques per les clàusules sòl –expressades a través d’intervencions d’Adicae– i per la inversió en empreses que contribueixen a la compra d’armes.

Dividend de set cèntims per acció

A banda de donar els vistiplau dels comptes i la gestió de l’entitat del 2017, també s’ha aprovat un dividend de set cèntims d’euro per acció. La junta ha tingut la participació del 46,5% dels accionistes, que representen el 61,35% del capital social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona