Economia

La Setmana dels Mercats arriba a la demarcació

Sis mercats gironins participen per primer cop en aquesta iniciativa d’àmbit internacional

Els mercats municipals de les comarques de Girona s’afegeixen aquest any per primera vegada a la Setmana Internacional dels Mercats, una iniciativa mundial que celebra la cinquena edició des d’avui (14 de maig) fins a finals de mes (31 de maig) i que té com a objectius la promoció de l’alimentació responsable i oferir a persones de totes les edats l’oportunitat d’acostar-se als mercats i gaudir-ne. Sota el lema Els mercats, a prop del teu cor. Estima el teu mercat, estima el teu poble, un total de 4.000 mercats de 18 països d’arreu del món participen en la iniciativa oferint activitats durant aquests dies de maig.

Mercats gironins

En el cas de les comarques gironines, hi prendran part sis mercats, amb la col·laboració de la Diputació de Girona. De fet, el mercat de Salt ja va començar a principis de mes tant la campanya Mes de la salut i la sostenibilitat –que suposa el sorteig de lots de compra sostenible– com unes sessions setmanals de cuina saludable cada dimecres al vespre.

Aquesta setmana s’hi sumen el mercat del Lleó de Girona (vegeu peça); el mercat d’Olot, que el dissabte 19 a la tarda farà una activitat de visita i degustació de productes i el dissabte 26, un taller de cuina saludable, i el mercat de Palamós, que el dissabte 19 al matí farà teatre i tapes sota una ambientació pirata.

A més, el dissabte 26 dos mercats més hi prendran part. Es tracta del mercat de Palafrugell, que ha programat per al matí una activitat d’art, música i gastronomia, i el mercat de Sant Feliu de Guíxols, que també al matí farà un taller amb productes del mercat usant un robot de cuina.

Demostracions culinàries, al Lleó

El mercat del Lleó de Girona ha preparat, en el marc de la Setmana Internacional dels Mercats, cinc sessions de demostracions culinàries amb degustació que es faran a partir de demà durant cinc dimarts consecutius. La proposta, doncs, no inclourà només el mes de maig, sinó que acabarà el 12 de juny. Les demostracions aniran a càrrec de Marc Reixach, cuiner del restaurant München, i es faran a les escales del Mercat (plaça Salvador Espriu) de sis a vuit de la tarda. L’activitat és gratuïta però l’organització recomana inscriure-s’hi per poder ser un dels 50 assistents que podran degustar els plats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA